Mérges lány

Orosz férfit vert meg és fosztott ki egy nő Debrecenben – elítélték

Helyi hírek

Ítéletet hirdetett a Debreceni Járásbíróság 2020. november 18-án annak a nőnek az ügyében, aki az egyik debreceni szórakozóhely előtt kifosztotta és bántalmazta a sértettet.

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat kifosztás bűntettében és testi sértés bűntett kísérletében. Ezért a 34 éves nőt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. november 22-én 1 óra 30 perc körül megjelent egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen, ahol alkoholt fogyasztott. A vádlott 2 óra 20 perc körül kiment a szórakozóhely elé dohányozni, ahol észrevett egy erősen ittas, számára ismeretlen férfit. A nő odalépett a sértetthez és meghívta egy italra, valamint táncolni, azonban az orosz férfi angol nyelven közölte, hogy nem beszél magyarul. A nő ekkor belekarolt és italozni hívta a férfit. A vádlott a bárpultnál rendelt maguknak italt, majd a pultos a számlát a nő elé rakta, mire ő közölte, hogy a férfi fog fizetni és odatolta a sértett elé a blokkot. A sértett erre nem reagált, majd a nő közölte a pultossal, hogy a férfi ki fogja azt fizetni. A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy fizessen, különben elveszi a telefonját. Erre a férfi ittassága miatt nem reagált, majd a nő tapogatni kezdte a sértett ruházatát a pénztárca után kutatva. A férfi kiabálni kezdett a nővel és ellökte a kezét. A férfi kiment a szórakozóhely elé telefonálni, a nő pedig kifizette a fogyasztásukat. A vádlott a sértett után ment és számon kérte, hogy miért nem fizette ki a számlát és hadonászni kezdett a férfi irányába, aki eltolta magától a nőt.

A vádlott ekkor nekiugrott az orosz férfinek, akit bántalmazott, majd mindketten a földre estek. A nő ekkor rátérdelt a földön fekvő férfi mellkasára, akit ököllel ütni kezdett. A szemtanúk közbeléptek, ekkor a nő abbahagyta a bántalmazást és visszament a szórakozóhelyre, majd „én elveszem a telefonját” felkiáltással ismét visszament a verekedés helyszínére, ahol a tanúk által felsegített dülöngélő sértett mellől, a földről magához vette a férfi elejtett telefonját és visszament a szórakozóhelyre.

A nő később visszament a sértetthez, akit a bántalmazást észlelő tanúk közrefogtak és támogattak, majd közölte, hogy elveszi az ittas férfi pénztárcáját is. A vádlott az orosz sértett ruházatát átkutatta, azonban ezt a tanúk felszólítására abbahagyta. A rendőrök az esetről történt bejelentést követően igazoltatták a vádlottat, aki az intézkedés közben a csizmájából elővette a jogtalanul eltulajdonított telefont. A sértettet a mentők sérülései ellátása érdekében kórházba vitték. Könnyű sérüléseket szenvedett, de figyelemmel a bántalmazás módjára és a sérült testtájékra, a nő szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott fellebbezett a döntés ellen.