Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy brit ékszertolvajt Pécsen

Helyi hírek

Két év szabadságvesztésre ítélték – öt év próbaidőre felfüggesztve – és öt évre kiutasították Magyarországról azt a brit férfit, aki tavaly szeptemberben betörte egy pécsi ékszerbolt kirakatát és onnan közel tizenhárommillió forintnyi ékszert vitt magával.

A Pécsi Törvényszék pénteki közlése szerint a Pécsi Járásbíróság előző nap megtartott előkészítő ülésén született jogerős ítélet az ügyben.

A brit állampolgárságú férfi tavaly szeptemberben a hajnali órákban egy Pécs belvárosában található ékszerüzlet kirakatüvegét egy erővágóval betörte, és a belső védőrácsot elvágva a kirakatból közel tizenhárommillió forint értékben arany ékszereket lopott el. Az ékszerekkel megrakott szatyrával és az erővágóval futva elmenekült a helyszínről. Közben több ékszert elejtett, az erővágót eldobta, az ékszerekkel teli szatyrot pedig elrejtette.
A rendőrség üldözőbe vette, és még a belvárosban elfogta a férfit. A vádlott megmutatta az elrejtett ékszerek rejtekhelyét. A lopással okozott kár egy elveszített fél pár arany fülbevalón kívül megtérült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.