Elindult a Debreceni Karitatív Testület szeretetakciója, várják az adományokat

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület 2019-ben immár ötödik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját. A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Kft. idén is csatlakozik a Testület által szervezett akcióhoz.

A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó,  a DVSC – SCHAEFFLER kézilabda-, a  Debreceni Vízilabda Klub,  a DEAC jégkorong-, kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI.

A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2019. december 6-tól december 20-ig

dav

A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitva tartási időben.

2018 sikeres év volt

A Debreceni Karitatív Testület a 2018-as karácsonyi szeretetakciójában össszesen 3500 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen városa, a Testület tagszervezetei, a Debreceni Sportcentrum Kft., a Kedvenc szakbolthálózat, valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával. Továbbá jelentős mennyiségű élelmiszeradománnyal járultak hozzá városunk FIDESZ-KDNP önkormányzati, valamint országgyűlési képviselői is.

Az összefogásban több mint 300 önkéntes segítő, több mint négyszáz magánszemély, közel harminc gazdasági társaság és a Testület húsz tagszervezete mellett további tíz civil szervezet vállalt szerepet. A debreceni Javítóintézetben elhelyezett fiatal felnőttek is hozzájárultak akciónk páratlan sikeréhez, mely közös munka nagy mértékben segíti ezen fiatalok társadalomba történő visszaintegrálását. 

Tavaly közel 100 kék vödröt töltöttek meg a sportolók, ezt a példaértékű összefogást szeretnék ez évben is folytatni. 

Kérjük városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák, hogy boldog karácsonyuk lehessen!

– üzenik a szervezők.