Pécsi Törvényszék – letartóztatás lopás bűntette miatt

Helyi hírek Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2019. december 5-én elrendelte egy Pécs területén élő, hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra négy rendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége és kétrendbeli üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított társaival 2019. július 7. és 2019. október 23. napjai között Pécs területén parkoló – több esetben nyitott – gépkocsikból műszaki eszközöket, készpénzt, használati tárgyakat, szerszámokat tulajdonított el, ezzel összesen 450.000 forint kárt okozott, míg a rongálással az egyik gépkocsiban 10.000 forint kárt okozott.

A gyanúsítottat az egyik alkalommal a gépkocsi tulajdonosa tetten érte, az eltulajdonított tárgyakat az elkövető visszaadta, így az okozott kárból 120.000 forint megtérült.

A gyanúsított büntetett előéletű, vele szemben más büntetőeljárások is folyamatban vannak, alaposan feltehető, hogy  szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett. Az ülésen a védő nem volt jelent, neki három napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a végzés nem végleges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.