Orvvadászok ellen indult büntetőeljárás Győrben

Helyi hírek

Orvvadászat, lopás és természetkárosítás miatt indult eljárás Győrben öt férfi ellen, akik a Szigetköz Vadásztársaság működési területén vadászatra való jogosultság nélkül ejtettek el vadakat. A bűncselekményekkel több tízmillió forint kárt okoztak – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az öt gyanúsított közül kettőt – egy 37 éves feketeerdei és egy 45 éves mosonmagyaróvári férfit – őrizetbe vettek.

A nyomozás eddigi adatai szerint a jogosultság nélküli vadászat mellett a gyanúsítottak a vadászati tilalom ideje alatt ejtettek vadakat, amelyek húsát értékesítették.

A rendőrök a tettesek elfogására, a bizonyítékok beszerzésére a Terrorelhárítási Központ bevonásával, 138 ember részvételével kedden, egy időben Mosonmagyaróváron és környékén, 12 helyszínen összehangolt akciót hajtottak végre.

A kutatások során több száz trófeát, egy frissen levágott szarvasfejet és tucatnyi lőfegyvert, lőszert, több különböző típusú éjjellátó távcsövet, számos védett madár és emlős preparátumát, valamint csaknem fél mázsa vadhúst és több gépkocsit foglaltak le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.