Autóbusz-állomás épül, fejlesztik a közkonyhát és bérlakásokat újítanak fel Szabadszálláson

Helyi hírek

Csaknem 800 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében új autóbusz-állomást és családsegítőt építenek, közkonyhát, bérlakásokat újítanak fel és bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet Szabadszálláson – tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Báldy Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: idén több száz millió forintot fordíthat fejlesztésekre a település. A Bács-Kiskun megyei önkormányzat koordinálásával elnyert, európai uniós forrásból megvalósuló projekteknek köszönhetően fejlesztik a szegregációval veszélyeztetett területeket Szabadszálláson és növelik a közbiztonságot. A 385 millió forintos támogatásnak köszönhetően 14 bérlakást újítanak fel, bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet, játszóteret és szabadidőparkot építenek és fejlesztik a zöldterületeket.

A polgármester emlékeztetett: Szabadszállás önkormányzata korábban 116 millió forint támogatást nyert egy, a szegregátumban élők társadalmi felzárkózását célzó projektre, így az infrastrukturális fejlesztéseket a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki.

A város tömegközlekedésének fejlesztésére 130 millió forintot fordíthatnak; információs ponttal és sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvar épül a városközpontban. A korszerű buszállomás külső és belső várótereit legalább 20-30 utas tudja majd használni, a peronok pedig akadálymentesen megközelíthetőek lesznek. A támogatásból a szomszédos ingatlanon működő szakorvosi rendelő előtt jól megvilágított gyalogátkelőt is kialakítanak.

A közkonyha homlokzati hőszigetelésére, vakolására és festésére, parkolókra és konyhai berendezésekre 100 millió forintot, a családsegítő központnak és a gyermekjóléti szolgálatnak helyet adó új épületre pedig 50 millió forintot költenek. Az uniós támogatásból a régi helyére egy új, nagyobb alapterületű intézmény épül, amelyben az irodák mellett várószoba és szociális helyiségek is helyet kapnak – sorolta a fejlesztéseket Báldy Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.