EU-s pénzből létesítenének turisztikai központot a Nagyerdőn

Helyi hírek

Debrecen önkormányzata a GINOP-7.1.9-17 kódszámú, „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” tárgyú felhívásra „Négyévszakos turisztikai központ létrehozása a Nagyerdei Parkerdőben – Ötholdas Pagony” megvalósítására támogatási kérelmet kíván benyújtani.

A felhívás célja a turisztikailag frekventált térségek fejlesztése. A megvalósítás helyszínei: az Ötholdas Pagony játszótér és a vele közvetlenül határos 22342/1 helyrajzi számú ingatlan. A két ingatlan a Nagyerdei körút és az Oláh Gábor utca találkozásánál található. A támogatási kérelem benyújtásának határideje: 2018. november 15. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

A projekt megvalósításra elnyerni kívánt támogatás összege: 1.495.000.000 Ft. A projekt

fő célja a Nagyerdei parkerdő, mint turisztikai fogadóterület (gyógyhely) versenyképességét alapvetően javító környezet kialakítása, a meglévő turisztikai kínálat bővítése, Debrecen, mint gyermekbarát desztináció attrakciófejlesztése.

A fejlesztés tartalmazza a jelenlegi Ötholdas Pagony teljes körű megújítását. továbbá egy négy évszakban üzemeltetett turisztikai központ is (kb. 500 négyzetméteren, két szinten) megvalósulna.

A turisztikai központban kerülne kialakításra a régióban egyedinek számító „Mesevilág játékgyár”, valamint egyéb, gyermekek számára rendezett programoknak helyet biztosító termek is. A projekt megvalósítását követően a termek óvodás-, iskoláskorú gyermekek természettudományos közösségi tanulótereként is használhatók lennének, ahol a gyermekek természetközeli tanulása biztosítható.

Ötholdas Pagony egy viszonylag szeparáltabb részén biciklipálya megépítése is a tervek között szerepel. A projekt befejezésének végső dátuma 2020. szeptember 30. lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.