Iszonyat Debrecenben: saját fiát zaklatta szexuálisan

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa 2018.09.19-én 9 órától a
következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 februárjában H. Zs. vádlottat folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak büntette és folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés büntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát két gyermekkorú gyermeke vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott, miután házasságuk megromlott elvált a feleségétől. Két gyermekkorú gyermeküket az asszony nevelte tovább Debrecenben. A gyermekekkel való apai kapcsolattartást bírósági döntés szabályozta. 2013 januárjától a nagyobbik gyermek már nem akart menni az apjához. 2013 áprilisa és júniusa között a vádlott

a kisebbik fiát szexuális vágyai kielégítésére használta fel több alkalommal. Amikor a gyermek ez ellen tiltakozott, akkor a vádlott több alkalommal, ököllel megütötte.

A sértett a történtekről sem testvérének, sem édesanyjának nem mert beszélni. Az édesanyja többszöri kérdésére, rábeszélésére 2013 júliusában számolt be a vele történtekről. Az édesanyja ekkor látleletet vetett a gyermek sérüléseiről és feljelentést tett a rendőrségen. Első nyilvános ülés.