Két család közti konfliktus torkollott verekedésbe Nagykerekiben

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség 5 felnőttkorú és 1 fiatalkorú vádlott ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azt követően, hogy az egyik családnak nem sikerült egy nőtagját elvinnie magával, ezért a két család összeverekedett.

Az I. r. vádlott fia a II. r. valamint a fiatalkorú III. r. vádlott, míg a IV. r. vádlott az I. r. vádlott lányának élettársa. Az V. r. és a VI. r. vádlott a IV. r. vádlott testvére és édesapja.

Az I. – III. r. vádlottak nem Nagykerekiben élnek, ezért a IV. r. vádlott lakóhelyére egy ismerősük személygépkocsijával érkeztek meg 2017. november 16-án 13 óra körüli időben azért, hogy az I. r. vádlott lányát és annak kiskorú gyermekét magukkal vigyék, mivel tudomást szereztek arról, hogy az asszony nem kíván a továbbiakban együtt élni a IV. r. vádlottal.

Az I. – III. r. vádlottak a IV. r. vádlott házának udvarára, illetve lakóházába a nyitott kiskapun, és a tolózáras bejárati ajtón keresztül bementek, majd felszólították az asszonyt, hogy pakolja össze a saját és a kiskorú gyermek holmiját és menjen ki a gépkocsihoz. A IV. r. vádlott élettársa azonban közölte az apjával, az I. r. vádlottal, hogy nem akar velük menni. Ekkor a IV. r. vádlott felszólította élettársa rokonait, hogy hagyják el a házat.

Ekkor a két család között vita és szóváltás, majd dulakodás alakult ki, valamennyien kimentek a ház udvarára. A hangoskodást hallva a IV. r. vádlott rokonai megjelentek az udvaron és kölcsönösen ütlegelni kezdték egymást ököllel, ásóval, illetve egy gépkocsi csomagtartó teleszkóppal.

A IV. r. vádlott és rokonai, az V. r. és a VI. r. vádlottak, akik a fenti eszközöket használták, kizavarták az I. r. vádlottat és családtagjait az udvarból, majd ők beszálltak az utcán várakozó gépkocsiba és elmentek a helyszínről.

A verekedés következtében négy vádlottnak keletkeztek 8 napon belül gyógyuló sérülései. A III. r. fiatalkorú vádlott a nyomozás során joghatályos magánindítványt terjesztett elő az V. r. vádlottal szemben a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt, mely cselekmény kapcsán a vádképviseletet a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség átvette.

A hat vádlott magatartása kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy az utcában élőkben és a cselekményt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az V. és VI. r. vádlott által használt eszköz élet kioltására alkalmas volt.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség valamennyi vádlott ellen társtettesként, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint az V. r. vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, könnyű testi sértés vétsége, míg a VI. r. vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a fiatalkorú III. r. vádlott kivételével a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. A III. r. fiatalkorú vádlott vonatkozásában próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A járási ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket a járásbíróság kobozza el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.