Két iráni férfit akart az ország területére csempészni

Helyi hírek

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy montenegrói férfit, aki két iráni állampolgárt akart Magyarország területére csempészni Röszkénél.

A magyar rendőrök 2018. augusztus 1-jén 22 óra körül észlelték, hogy a szerb határellenőrzést megkerülve két fő szállt be egy személyautóba. A Röszke Autópálya-határátkelőhely területén igazoltatták a jármű sofőrét és három utasát, akik közül ketten más nevére kiállított útlevelet adtak át. Kiderült, hogy a két férfi iráni állampolgár, ők szerb útlevelekkel akartak bejutni Magyarország területére, amelyhez a gépkocsi montenegrói vezetője nyújtott segítséget.

Őt embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették, majd az ügyészségségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A két iráni állampolgárral szemben közokirat-hamisítás miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrök őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.