Vádat emeltek a debreceni vasútállomáson alvó sértettet kifosztó nő ellen

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki a debreceni vasútállomás területén kifosztott egy alvó sértettet, egy másik személyt pedig kizsebelt.

A vádlott 2018. április elején a hajnali órákban a debreceni Nagyállomás várótermében odament egy padon alvó férfihoz és zsebéből eltulajdonította a mintegy 90.000,-Ft értékű mobiltelefonját. A készüléket ezután 3.000,-Ft-ért értékesítette a másik vádlottnak, aki tudott arról, hogy a telefon lopott.

Másnap az esti órákban a debreceni vasútállomás területén a 23 éves nő leszólította az egyik férfit, szolgáltatásait felajánlva simogatni kezdte és eközben ruházatából észrevétlenül magához vette a férfi közel 90.000,-Ft értékű mobiltelefonját. A készüléket később megsemmisítette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló, tettét beismerő nő ellen kifosztás bűntette és kisebb értékre zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette, míg a készüléket megvásárló különös visszaeső férfi ellen kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, a férfival szemben magasabb mértékű pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Kezdeményezte továbbá, hogy a bíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

A bűnügyi felügyelet az új büntetőeljárási törvény értelmében egy olyan, a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés, ami a korábbi törvény szerinti házi őrizet és lakhelyelhagyási tilalom szabályait ötvözi. A terhelt szabad mozgáshoz és a lakóhely szabad megválasztásához való jogát korlátozza. Az elrendelő bíróság különböző magatartási szabályokat írhat elő, például, hogy meghatározott lakást vagy területet nem hagyhat el, vagy bizonyos nyilvános helyeket nem látogathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.