Újabb debreceni kapott Podmaniczky-díjat

Helyi hírek

Podmaniczky-díjat vehetett át Horváth Péter, a debreceni polgármesteri hivatal főépítészi irodája építészeti archívumának munkatársa, helytörténeti kutató, városantropológus a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) XXXVII. országos találkozója és szakmai konferenciája keretében Szombathelyen 2018. július 13-án.

A Podmaniczky-díjat a szövetség 1982 óta adományozza azoknak a magánszemélyeknek és közösségeknek, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében. A többek közt a Civisporta.hu című online helytörténeti folyóiratot – Balogh Lászlóval együtt – alapító és szerkesztő Horváth Pétert a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület terjesztette fel az elismerésre. A fiatal szakember immár nem az első Podmaniczky-díjas a debreceni polgármesteri hivatal munkatársai közül, hiszen legutóbb például 2012-ben Papp József, a hivatal mikrofilm-adattárának kezelője is kiérdemelte ezt az elismerést. 1982 óta egyébként számos debreceni magánszemély, valamint egy cég és a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület is részesült Podmaniczky-díjban.

2019-ben Debrecen, illetve az itteni városvédők lesznek a Város- és Faluvédők Szövetsége következő országos találkozójának házigazdái. Az ezt jelképező vándorbotot a szombathelyi díjátadó ünnepségen vette át Komolay Szabolcs alpolgármester.

Fotó: hirlevelplusz.hu/Hornyák Emőke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.