Fényes nappal ütötte el a zebrán haladó gyalogost Debrecenben

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
miatt emelt vádat az ellen a debreceni nő ellen, aki tavaly ősszel Debrecen egy forgalmas utcáján gázolta el a zebrán áthaladó gyalogost.

A vádlott 2017. szeptember végén 17:00 óra körüli időben, kedvező látási- és fényviszonyok mellett egy forgalmas, négysávos debreceni úttesten vezette járművét.

Egy kijelölt gyalogátkelőhelyhez érve a külső forgalmi sávban haladó jármű megállt a gyalogátkelőhely előtt, hogy elengedje a jobbról az úttestre lépő gyalogost. A vádlott eközben a belső sávban haladt, de nem adta meg a járókelőnek az elsőbbséget, járművével nem állt meg, hanem tovább hajtott.

A vádlott a járművének bal első részével mintegy 39 km/h sebeséggel elütötte a zebrán haladó sértettet.

A 16 éves férfi a baleset következtében a bal singcsont nyílt törését, a jobb mellkasfal, a bal könyök és a bal térd zúzódását és hámhorzsolását szenvedte el, amely sérüléseinek gyógytartama 10-12 hét.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő és egyébként 15 éve vezetői engedéllyel rendelkező vádlottal szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki és a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.