Látványos főzőshow-k egész hétvégén – megnyílt a 3. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Gasztro Helyi hírek

Idén egy igazi hungarikum, a létavértesi torma lesz az ételek kötelező alapanyaga.Megnyitotta kapuit, és sztárséfekkel a gasztroszínpadokon várja a látogatókat a 3. Debrecziner Gourmet Fesztivál. Idén a létavértesi torma került az érdeklődés fókuszába.

Újdonság, hogy a nagyszínpad izgalmas programjai mellett különleges, exkluzív 30 fős workshopokat szerveznek, amelyeket a hazai gasztroélet kiemelkedő szereplői tartanak.

A szombati program:

11:30 Kapunyitás
11:30 – 13:15 Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:15 – 13:30 Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfjének a nap házigazda-műsorvezetőinek köszöntője
13:30 – 14:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
14:00 – 14:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Stílusos Vidéki Éttermiség vezetői.
Tedd fel a kérdéseidet és választ kapsz Ruprecht László kreatív séftől, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnökétől, Pauli Zoltán gasztronómiai tanácsadótól, a Stílusos Vidéki Éttermiség titkárától és Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosától, a SVÉT elnökségi tagjától.
14:45 – 15:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:00 – 15:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dudás Szabolcs séf
Azt ma már mindenki tudja, hogy a 6300 fős Encsen sütik az ország egyik legjobb pizzáját. De mi a titka? Dudás Szabolcs séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
15:45 – 16:15 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
16:15 – 17:15 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Pataky Péter séf
Grillezni mindenki tud, vagy mégsem? A kamado grillek Távol-Keletről származnak, és évszázadok óta használatosak, de Amerikában és Európában csak az utóbbi évtizedekben fedezték fel. Kiváló eszköz slow food ételek készítéshez, mert rendkívül jól tartja a hőt, és a kerámia anyag jótékonyan járul hozzá a tökéletes íz kialakításához. Pataky Péter séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
17:15 – 17:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
17:30 – 18:00 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dr. Fiáth Attila.
A Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.
A kedvenc bora: a Champagne!
18:00 – 18:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
18:30 – 19:30 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Tatai Robi és Szendrei Bence séfek.
Interaktív bemutató és kóstoltató Tatai Robival, a TV2 tehetségkutatójának győztesével és Szendrei Bencével, a verseny döntősével.
19:30- 20:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 20:30 Made in Italy.
Exkluzív, nyári kollekcióját bemutatja a Fórum Debrecen
20:30 – 01:00 Sodró lendület, stílusok kavalkádja, igazi klub hangulat. Táncolj akár egy pohár borral a kezedben. DJ Németi live mix!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.