Ács Ibolya, a Csokonai Színház fodrásztárának vezetője

Kitüntették Ács Ibolyát, a Csokonai Színház fodrásztárának vezetőjét

Kultúra

Ács Ibolya, a Csokonai Színház fodrásztárának vezetője Magyar Teátrum Díjat kapott. A színházi háttérszakmák elismerésére alapított díjat a békéscsabai Jókai Színházban rendezett gálaesten adták át.

Ács Ibolyát a Csokonai Színház részéről Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő és Csikos Sándor, Magyarország Kiváló Művésze jelölte az elismerésre, majd a jelölést a társulat nevében Ráckevei Anna igazgató is megerősítette. Ács Ibolya 1974 szeptemberétől dolgozik a Csokonai Színházban, az idei a 44. évad, amit az intézmény falai között tölt. Azon kevesek közé tartozik, aki birtokában van a régi mesterek tudásának: ma is készít parókákat, műszakállat, bajszokat, de a fodrásztár munkatársai a maszkmesterek feladatát is ellátják a debreceni színházban.

A díj kapcsán Ács Ibolya azt mondta:

– Nagyon örülök az elismerésnek, de épp ilyen nagy boldogság, ha egy produkcióhoz valamilyen egyedi ötlettel járulunk hozzá, amit megcsodálnak a színházban, visszhangja van, mint legutóbb A hallei kirurgus papírparókáinak. A művészek bevallása szerint egy jó frizura, vagy smink segíti a szerep átélését. A mi faladatunk, hogy ebben segítsük őket.

A Csokonai Színház részéről Varga Klári köszöntötte Ács Ibolyát a gálaesten. A színművész azt mondta: –Ibolya a nagy mesterek szerénységével és csöndes szenvedélyével dolgozik. Számomra pillér és mély bizalom!