A DEAC jelenlegi szereplése kiváló

Egyetem Helyi hírek Sport
A DEAC Polgáron rúgta a gólokat, a női kosarasok hazai pályán nyertek, ahogyan a kézilabdások is sima győzelmet arattak.

A Debreceni Egyetem hallgatója, Kozák Luca a belgrádi atlétikai Eb-n megdöntötte az U23-as országos csúcsot.
Labdarúgás 
4-1-re győzött a DEAC Polgáron, bár többen valószínűleg nem a sikerre fognak visszaemlékezni, hanem arra, hogy a csapat motorjába, Varga Mihályba egy szerelési kísérlet során hátulról olyan csúnyán érkezett az ellenfél játékosa, hogy a debreceni focistának több csont is eltört a lábában.
Polgár – DEAC 1-4
A DASE és a Derecske viszont nem bírt egymással, a két csapat végül gól nélküli döntetlent játszott. Dér István edző nem volt csalódott, ugyanis az ifjúsági és a felnőtt csapat egy hét alatt négy mérkőzést játszott, és egyik találkozón sem szenvedtek vereséget.
Derecskei LSE–DASE 0–0
Kosárlabda
Hazai pályán arattak fölényes győzelmet a kosaras hölgyek, a DEAC női csapata 33 ponttal verte meg a vendég MTK együttesét. Az összecsapáson egyáltalán nem látszott, de óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen ezzel a győzelemmel a lányok karnyújtásnyira kerültek a felsőházi rájátszást érő első négy hely valamelyikének megszerzésétől. A hátralévő három fordulóban az egyetemi gárdának elég csupán egy győzelmet begyűjteniük, és akkor már nem előzheti meg őket a DVTK. Igaz, nincs könnyű sorsolása a DEAC-nak, de a kitűzött cél nem tűnik elérhetetlennek.
– Nem szabad még elhinnünk, hogy meg van a felsőház, az utolsó három fordulóban s keményen kell dolgoznunk. Nem szeretném, ha a Szegedhez és a Vasashoz feltett kézzel mennénk, jó lenne minél hamarabb bebiztosítani a rájátszást – mondta Kovács Imre, a debreceniek edzője.
DEAC – MTK-Budapest 75-41
A DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese hétfőn délután sorozatban a tizedik győzelmét szerezte meg, és tovább tapad az egy mérkőzéssel többet játszó Miskolcra.
DEAC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 109-65
Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
A hétvégén megrendezett egyetemi futsal KEK 2017 rendezvényen nyolc magyarországi csapat mellett még négy területről érkeztek a résztvevők: Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből – így alakult ki a tizenhat csapatos névsor. A pénteki csoportmeccsek után szombaton a Debreceni Egyetem csapott össze a YoungBoys-szal, és 3-1-es sikerükkel a hetedik helyen végeztek, míg a YoungBoys a nyolcadikon. A kupát végül az Óbudai Egyetem nyerte meg.
Debreceni Egyetem – YoungBoys 3-1
A DEAC Cheerleader Szakosztályának UD Cheerleaders csapata a KEK 2017-es versenyen Performance Cheer kategóriában második helyet ért el.
Röplabda
A vendég budapesti MAFC gárdája sima győzelmet aratott a Debrecen felett a DESOK-ban.
– A végjátékban magabiztosabb MAFC megérdemelten győzött. Mi kissé tartalékosan is jól tartottuk magunkat az első két játszmában, de a végét nagyon elrontottuk, aztán pedig el is bizonytalanodtunk. Ettől függetlenül elégedett vagyok a saját csapatommal – értékelte az összecsapást Fodor Antal edző.
DEAC – MAFC BME 0:3 
Kézilabda
Vasárnap este a DEAC a Kazincbarcikai KSE ellen lépett pályára úgy, hogy ősszel a borsodiak otthonában 23-34-re nyert az egyetemi csapat. A visszavágó kísértetiesen hasonlóan végződött, a listavezető debreceniek ugyanis itthon is ugyanezt az eredményt értéke el, azaz 34-23-as győzelmet arattak.
DEAC – Kazincbarcikai KSE 34-23
Atlétika
A Debreceni Egyetem hallgatója, Kozák Luca a belgrádi Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokság pénteki nyitónapján a női 60 méteres gátfutás előfutamában 8.14-es egyéni- és U23-as országos csúcsot futva jutott a középdöntőbe, de a legjobb nyolcba nem tudott bekerülni, végül a 13. helyen zárt.
Forrás: www.unideb.hu