Négy debreceni üzletember az ország 100 leggazdagabbja között

Helyi hírek

Megjelent A 100 leggazdagabb 2017-as listája, amit 2011 óta megszakítás nélkül Csányi Sándor vezet. Az OTP elnök-vezérigazgatója 260 milliárd forintos vagyon fölött rendelkezik, őt a nyíregyházi Bige László követi 200 millióval. Bige egy műtrágyagyártó cég feje.

A dobogó harmadik fokára Gattyán György, a Docler Holding és a LiveJasmin nevű erotikus chat oldal tulajdonosa kúszott fel.

20gzhh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utóbbi egy évben a legnagyobb ugrás Mészáros Lőrinchez és családjához köthető. A felcsúti polgármester-üzletember a 2016-os 31. helyről idén az ötödikre ugrott, becsült vagyona egy év alatt csaknem százmilliárd forinttal gyarapodott, így már eléri a 120 milliárd forintot.

szabo

Ami a debreceni gazdagokat illeti, továbbra is Szabó Miklós és családja áll az első helyen, az országos 26. helyezésével. Szabó egy év alatt 3 milliárd forinttal, 34 milliárdra növelte vagyonát. Jól jövedelmezett tavaly a víziszárnyas-tenyésztéssel és -kereskedelem. Szabó Miklós a Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft. révén 1500 embernek ad munkát.

m1-62940-14162200Megőrizte tavalyi második helyét Bárány László, aki év alatt 4 milliárd forinttal, 33 és fél milliárd forintra gyarapította vagyonát. Csak félmilliárddal marad le Szabó Miklós mögött, így az országos listán is sikerült pont mögé kerülnie a 27. helyre.

 

 

duna-53114-00064300

Tovább gyarapodott Herdon István is, aki a harmadik leggazdagabb debreceni, 21
milliárdos vagyonával. A mátészalkai születésű agrár-közgazdász, bankár, vállalatalapító ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő cégét vezeti, amely a XANGA cégcsoport. Herdon a 38. leggazdagabb magyar.

 

Boros József 20 milliárdos vagyona Debrecenben a 4., országosan a 41. helyre volt elég. A pályafutását még felszolgálóként borosjozsef4kezdő Boros néhány éve megvásárolta az Aranybika szállót, Nyíradony-Tamásipusztán pedig 50 szobás medhotelt, szabadidőközpontot és kalandparkot is épített. Boros József tulajdonában van a Vágóhíd utcai Lion Office Center is.
Hajdú-Bihar megyéből még ketten fértek be a top 100-ba. Az 52. helyezett Ináncsy Miklós, a hajdúszoboszlói hotelmágnás 16,3 milliárd vagyonnal bír, míg a téglási Novotny Lajos a háztartási-gépgyártással foglalkozó Hajdú Zrt. feje 10,6 milliárdot tudhat magáénak, ez pedig a 80. helyre elég.

Ki a legbefolyásosabb?

A top-100-ba bekerülő leggazdagabb magyar közül 21 került be az ötven legbefolyásosabb közé. A 12 tagú magyar kormányból heten szerepelnek a befolyáslistán − mindannyian befértek az első húszba -, ellenzéki politikusok pedig szinte csak mutatóban vannak.

A rendhagyó módon készülő, tíz politikai elemző véleményét aggregáló 2017-os befolyásrangsort továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti, Csányi Sándor előtt, míg a harmadikon megtartotta tavalyi helyét Lázár János kancelláriaminiszter.

befolyy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A friss barométer is jelzi, hogy Magyarország hatalmi rendszere, a politikai elit, illetve a körülötte épülő-alakuló holdudvar egyre jobban megszilárdulni látszott az elmúlt évben – összegez a napi.hu.