Rászoruló és beteg gyerekek karácsonyát tették szebbé

Helyi hírek

Mikulásjárás, adventi koszorúkészítés, adománygyűjtés – rászoruló és beteg gyerekek karácsonyát tették szebbé a Debreceni Egyetem agrárkarának hallgatói, oktatói és dolgozói.
Közös programokat és adománygyűjtést szervezett az Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete, az egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Sport és Egészséges Életmód Bizottsága, valamint a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet. Az Adventi várakozás alatt Mikulás járást, adventi koszorúkészítést tartottak a munkatársak családjainak, valamint beteg és rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi meglepetéseket.

Az elmúlt évek programjait összevonva a résztvevők idén közösen lepték meg a Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai részlegén gyógyulókat, a Lencztelepi, a Hajdúbagosi és az Esztári Református Egyházközség közreműködésével pedig a térség rászoruló gyermekeit. Emellett a Református Szeretetszolgálattal együttműködve további családok is segítséget kaptak az ünnepi készülődéshez.

unideb.hu