DEAC: kiütéses győzelem a szezonnyitón

Egyetem

Fölényesen, 58 ponttal verték a Debreceni Egyetem férfi kosarasai a MAFC II. csapatát vasárnap, az új szezon első bajnokiján.

Minden negyedet megnyerve, valósággal átgázoltak ellenfelükön Nagy Ágoston tanítványai, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezett mérkőzés végére a százpontos álomhatárt is sikerült átlépniük.

Az összecsapás első perceiben rögtön magához ragadta a kezdeményezést a DEAC, könnyű ziccerek mellett pontos külső dobásokkal zilálták szét a fiatal budapestiek védelmét. Kovács Imre hárompontosával már a negyedik percben tízpontos különbséget sikerült kiharcolni, így a vendégek kénytelenek voltak időt kérni. A rövid szünet után sem változott a játék képe, a negyed végére megnyugtató tizenhat pontos különbség alakult ki.

A második etapban a hosszabb kispaddal rendelkező debreceni alakulat futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, s ha bár akadtak hibák, a védői oldalon kiemelkedőt alkottak a fiúk. A cserék is sokat tudtak hozzátenni a játékhoz, a labdaszerzéseknek és könnyű kosaraknak köszönhetően a nagyszünetben már több mint harminc pontra duzzadt a DEAC előnye.

A fordulás után a MAFC II. ismét csak asszisztálni tudott a látványos hajdúsági támadásokhoz. Az edzői stáb ekkor már kedvére próbálgathatta a különböző formációkat és taktikai elemeket. A kinti dobások továbbra is ültek hazai oldalon – összesen tizenegy hármast süllyesztettek el a Nagy Botondék –, és a harminckét szerzetlabdának köszönhetően esélyt sem hagytak a fővárosiaknak. Pék Dávid büntetőjével a száz pontot is sikerült túllépni, és magabiztos debreceni siker lett a vége.

– A kulcsembereit nélkülözve kicsit fáradtan játszott fiatal ellenfelünk, akik talán meg is illetődtek attól, hogy a tavalyi bajnokság egyik topcsapata ellen léphetnek pályára. Végig jó ritmusban, saját játékunkat játszottunk, úgy gondolom hatvan-hetven százaléknál nem igen adtunk ki többet magunkból. Egy jó felkészülési meccsnek tekinthetjük a találkozót, amin sok mindent ki tudtunk próbálni. Jövő héten folytatjuk a munkát, s készülünk a következő mérkőzésünkre a Budapest Honvéd ellen, ami azért egy egészen más típusú meccs lesz – értékelte a mérkőzést Nagy Ágoston edző.

NB1/B, 1. forduló

DEAC – MAFC II. 105 – 47 (28-12 , 26-8, 24-14, 27-13)

DEAC: Vas 14, Patkovic 20, Kovács 8/6, Nagy Be.7/6, Nagy Bo. 17/12 cserék: Pék 6, Gál 4, Szarka 6/3, Lippai 6, Erdei 15/6 Kiss L. 4, Széll -,

MAFC II.: Nikitin 2, Pápai 8, Cserkúti 7/3, Boldog 8/6, Iványi 8/3 cserék: Siklós 2, Jankovits 2, Molnár 8/6, Dudás -, Garai
unideb.hu