Revansot vett a DEAC kosárcsapata az Eger ellen

Sport

Újabb győzelmet könyvelhettek el felnőtt és U21-es kosárlabdázók is, ezúttal az Eger volt az áldozat. A lányok is nyertek Szegeden.

Utoljára még októberben, a bajnokság első játéknapján találkozott egymással a két együttes a hevesi megyeszékhelyen. Azon a mérkőzésen az idény eleji forma, mint olyan, tagadhatatlanul látszott a DEAC játékán, s ennek következtében egy fájó vereség lett a meccs vége. Ezt követően a csapat magára talált, élre állt a tabellán, s most az alapszakasz második körének nyitófordulójában is meggyőző teljesítményt nyújtva sikerült diadalmaskodni a középmezőnyben tanyázó ellenfelünkkel szemben. Az is pozitívum a szombati találkozót illetően, hogy a DEAC több kulcsjátékosát is “takaréklángon” tudta tartani Nagy Ágoston vezetőedző, hiszen a szokásos kezdőből néhányan csak a kispadon ülve figyelték az első játékrész eseményeit.

A statisztikákból kitűnik, hogy a DEAC minden negyedet megnyert, öt játékosa is tíz pont feletti teljesítményt produkált, ráadásul lepattanózásban is jó teljesítményt nyújtottak (utóbbiban Takács Dániel jeleskedett igazán, aki 10 védő- és 2 támadó lepattanót szedett össze).

NB I/B Kelet, Férfi Kosárlabda

DEAC – EKF-Eger-KOK SE 99-64 (21:20, 39:14, 20:17, 19:13)

DEAC: Szarka Dávid 6/3, Kiss Lajos 4, Kovács Imre 11/3, Nagy Benedek 8/6, Erdei Ádám 15/9, Kaluha Csaba 4, Pék Dávid 15/9, Takács Dániel 15, Boldizsár Ferenc, Vas Viktor, Nagy Botond 21/15, Gál Krisztián

A felnőttek összecsapása után az U21-es alakulat is pályára lépett, s a vártnál talán simábban, 72 pontos különbséggel győzött, így továbbra is imponáló magabiztossággal vezeti a másodosztály tabelláját.

NB I/B Kelet, U21 Kosárlabda

DEAC – EKF-Eger-KOK SE 111:39 (22:12, 31:6, 24:13, 34:8)

DEAC: Nagy Botond 2, Nagy Benedek 7/3, Tóth Péter 36/24, Szarka Dávid 18/6, Kiss Lajos 10 cserék: Lippai Szabolcs 28, Oláh Márton 5, Opre Roland 3, Urbán Antal 2

Barna Donát edző: Listavezetőként nem is lehetett más célunk az egy győzelemmel álló hevesiek ellen, mint magabiztos győzelem. Az első negyedet kissé egysíkúan kezdtük, mindent távolról akartunk megoldani, így nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Később szigorodó védekezésünkkel, szerzett labdáinkkal már tetemesre hízlaltuk a különbséget. A második félidőben is igyekeztünk koncentrálni és Peti tripláival, Szabi palánk alatti pontzuhatagával túlléptük a mérkőzésen a 100., bajnokságban az 1000. dobott pontot is. Tizedik mérkőzésünkön is veretlenek maradtunk, de a neheze még most következik, hiszen 6 idegenbeli találkozó mellett, egy Honvéd elleni hazai csemege is vár ránk az alapszakaszban.

Női Amatőr NB1, 13. forduló:

SZEGED – DEAC 53-61 (18-17, 13-18, 11-7, 11-19)

DEAC: Szabó Réka 2, Jávor Petra 3/3, Gál Annamária 9, Göttlinger Anna 27/3, Földvári Andrea 12 Csere: Papp Alexandra 4/3, Chvatal Tünde 4

Kovács Imre edző: Voltak nehézségeink a héten, mint például nem tudtunk 5-5 ellen játszani, betegség, sérülés, a most zajló diákolimpia miatt. A szegedi csapat sem volt partner abban, hogy egy későbbi időpontra rakjuk a meccset, így csak 7 emberrel indultunk neki a mérkőzésnek. Ezek fényében felértékelődik a győzelmünk, mert egy nagyon jó formában lévő csapatot sikerült megvernünk, melyet a nagyon jó zónavédekezésünknek és a több meccs óta tartó koncentrált támadásinknak köszönhetünk. Ha kevesebb eladott labdával játszunk, és bizonyos periódusokban nem erőltetünk túl dolgokat, akkor nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Aminek kifejezetten örülök, hogy sikerült visszavágni a hazai pályán elszenvedett vereség miatt. Maximális tiszteletem a lányoknak a küzdeni akarásért! Egy nagyon nehéz ellenfél következik a hétvégén, szeretnénk meglepetést okozni!

 

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.