Szakmai Nap az egyetemi óvodában

Egyetem

Szakmai Napot szervezett Hajdúböszörményben a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája. A november 13-i programon a régió 120 óvodapedagógusa vett részt.

Gellén Sándorné óvodavezető köszöntője után az óvoda 10 csoportjában fogadták a vendégeket, akik betekinthettek az intézmény életébe, munkájába. A résztvevők megfigyelhették a gyerekek szabad játéktevékenységét és változatos projekttémák tanulási folyamatait is. Az óvoda dolgozói, a gyerekek és szüleik is nagyon készültek erre a napra gyűjtőmunkával, kiállításokkal, módszertani eszközök bemutatójával, hogy az érdeklődő óvodapedagógusok minél színesebb képet kapjanak az itt végzett munkáról. A résztvevők nagyon hasznosnak találták a gyakorlati bemutatókat, amikből sokat tudnak majd kamatoztatni a saját munkájukban.

Kovácsné Bakosi Éva, a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar (GYFK) dékánja is köszöntötte a Szakmai Nap résztvevőit és hangsúlyozta, hogy a Gyakorló Óvoda, mint a szakmai képzés bázisa mindig a legkorszerűbb óvodapedagógiai módszereket, nevelési eljárásokat képviseli, hiszen folyamatos a szakmai együttműködés a GYFK oktatóival. Fontosnak tartotta az egymástól való tanulás lehetőségének kihasználását és a szakmai konzultációt, majd felhívta a résztvevők figyelmét a kar „ JÁTÉKA” állandó  játékkiállítás megtekintésére.

A Szakmai Nap kiemelt területe az óvodai mozgás, a testnevelés volt. Fazekas Jánosné módszertanos oktató testnevelés foglakozással és módszertani előadással mutatta be az utóbbi évek szakmai változásait az óvodai mozgás, testnevelés területén.

A nap további részében módszertani oktató filmek megtekintése kapcsán hasznos szakmai beszélgetések alakultak ki.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.