Novák Katalin

Barátnője szerint üstökösként tér majd vissza Novák Katalin

Ország

Lemondása óta semmit nem tudni Novák Katalinról. Utódjának, Sulyok Tamásnak még gratulált, ezt leszámítva azonban eltűnt a kíváncsi szemek elől.

Az egykor oly aktívan kommunikáló köztársasági elnök visszavonult, legalábbis egy időre. Barátnője, Skrabski Fruzsina újságíró, filmrendező – aki Novák Katalin tizenhat fős különleges elnöki tanácsadói stábját is erősítette -, mindvégig kiállt mellette, a botrány kirobbanása óta is tartja a kapcsolatot Novák Katalinnal. A Blikknek mondta el, hogy nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki.

Skrabski Fruzsina szerint barátnője hozott egy rossz döntést, de csak azért, mert abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös. Szerinte Novák Katalin egy végtelenül tisztességes és becsületes ember, hiányával Magyarország hatalmasat veszít.

Bizonyosan fájt neki a kegyelmi botrány, de tudom jól, megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza

– mondta Novák Katalinról Skrabski Fruzsina, aki addig is tárt karokkal várja őt a gyermekvállalásra ösztönző Három királyfi, három királylány nevű alapítványban, melynek kuratóriumi elnöke. Szerinte Novák Katalin biztosan szívesen dolgozna tovább civilként a családok támogatásáért, ami nem annyira rideg világ, mint a politika.

Na nem mintha szüksége lenne fizetésre, Novák Katalin ugyanis lemondása ellenére élete végéig kaphatja a köztársasági elnököknek járó juttatásokat, köztük havi 4,5 millió forintot.

Lemondott, mégis tovább kapja a köztársasági elnököknek járó juttatásokat Novák Katalin