A Mikszáth Kálmán utca egyik szakaszán folytatódik a nagyfelületű útjavítás Debrecenben

Helyi hírek

A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Bordásné Gyuris Katalin, a terület önkormányzati képviselője 2023. november 27-én a helyszínen.

Mint elmondta, a Debrecen2030 program keretében novemberben is folytatódnak a nagyfelületű útfelújítási munkálatok a városban. A cél az elöregedett aszfaltrétegek cseréje, szükség esetén a lokális szerkezeti javítások – a közlekedés minőségének javítása és biztonságosabbá tétele érdekében.

A Mikszáth Kálmán utcának a Bolyai utca és a Thomas Mann utca közötti szakaszán is ilyen munka zajlik néhány napja. A Mikszáth Kálmán utca ezen szakasza közel 200 méteres hosszon újul meg. A munkálatok a szegély bontásával kezdődtek, aszfaltmarással, majd lokális szerkezetjavítással, a csatornaszemek szintbe helyezésével folytatódnak, végül pedig az aszfalt-kopóréteg terítése következik. A beruházás költsége bruttó 38 millió forint, amit a város önkormányzata saját forrrásból biztosít. A munkálatok néhány hetet még igénybe vesznek, de a kivitelező arra törekszik, hogy – az időjárási viszonyok függvényében – december 22-ig befejeződjenek. 

A képviselő kérte, hogy a Mikszáth Kálmán utca beruházással érintett szakaszán lakók ne megszokásból közlekedjenek, hanem az ideiglenes forgalmi rendet szabályozó táblák jelzéseinek megfelelően, s a munkák idejére kérte türelmüket.

Bordásné Gyuris Katalin arra is kitért, hogy képviselői körzetében az elmúlt években több hasonló beruházásra került sor. Így a Cívis utca páratlan oldalán 2020-2021-ben az épületek közötti valamennyi, 2021 és 2023 között pedig a Görgey utca páros oldalán szinte valamennyi átjárólépcső megújult. A Cívis utca 5-7. számmal szembeni – a Mikszáth Kálmán utca irányába, a villamosvonal felé futó – járda akadálymentesítése valósult meg, a Poroszlay út 112. és a Mikszáth Kálmán utca 85. közötti járdaszakasz, a Dóczy József utca páros oldalában lévő járda egy része, valamint egy rövid szakaszon a Poroszlay út páros oldalában lévő járda egy szakasza is megújult az elmúlt években.