26 segélyhívás a hétvégén

Rendőrség

2020 negyvenkettedik hétvégéjén 26 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Pénteken, beszakadt egy gégényi vályogház tetőszerkezete, egyik fala pedig megdőlt a szomszédos ingatlan felé. A demecseri önkéntes tűzoltók hárították el a veszélyt, személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt. (Fotók)

Frontálisan ütközött egy tehergépjármű és egy személygépkocsi Fábiánházánál, a 4922-es úton. A járművekben egy-egy ember utazott, a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az autó súlyos sérüléseket szenvedett sofőrjét, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Két autó ütközött Besenyődnél pénteken, az egyik személygépkocsi az út melletti zöldséges boltnak ütközött. Mindkét járműben hárman-hárman utaztak. A mentők négy ember szállítottak kórházba könnyű sérülésekkel. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd az üzlethelyiség sérült részét alátámasztották, a rendőrségi helyszínelés után a közúti akadályt megszüntették.

Két személygépkocsi ütközött Napkoron, a Sényői úton. Az egyik jármű árokba, a másik útpadkára sodródott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek áramtalanították az autókat, majd megszüntették a közúti akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton, tűz keletkezett egy hodászi ház kamrájában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be, a tűz nem terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről, árokba csapódott egy személygépkocsi a 38-as számú főút 37-es kilométerszelvényének közelében. Az autóban csak a sofőr utazott, nem szorult be, ám önerőből nem tudta elhagyni járművét. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd a mentőszolgálattal közösen, mentő board segítségével emelték ki a súlyos sérüléseket szenvedett sofőrt az autóból.

Vasárnap, kisteherautóval karambolozott egy személyautó a 41-es főúton, Leveleknél. A járművekben összesen hárman utaztak, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították a mentők. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

Nyolcszáz négyzetméteres állattartásra, csirkenevelésre szolgáló üres ól álmennyezete égett kétszáz négyzetméteren tegnap Nagydobos külterületén. A vásárosnaményi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók megbontották a tetőszerkezetet, majd megfékezték a lángokat, végül átszellőztették az épületet.

Dugólétra és mentőkötél segítségével, nagy testű kutyát szabadítottak ki egy kútból a mátészalkai hivatásos tűzoltók vasárnap este – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.