Krones virágkocsi Debreceni virágkarnevál 2018

Itt a győztes! Ez a virágkocsi tetszett legjobban a 2018-as debreceni virágkarnevál közönségének

Helyi hírek

A Krones virágkocsija tetszett a legjobban a közönségnek a Debreceni Virágkarneválon.

A Debreceni Virágkarnevál töretlen népszerűsége nemcsak a délelőtti karneváli menetnél, hanem a Karneváléjen is jól látható volt, ugyanis teltházas stadion előtt rendezte meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. augusztus 20-án közkedvelt arénashow műsorát. A Nagyerdei Stadionban 20 ezer néző előtt az Euróvíziós Dalfesztivál egyik győztese, Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész és a DAL közkedvelt sztárjai léptek fel.  A hagyományoknak megfelelően idén is itt adták át a legszebb virágkocsinak és a legjobb művészeti csoportnak járó díjat.

CKI_0817

A jó hangulatot először a Debreceni Majorette Együttes műsora és a Honeybeast minikoncertje alapozta meg. Az ünnepélyes megnyitón Papp László Debrecen polgármestere elmondta: nagyon büszke Debrecenre, mert nincs még ilyen város a Kárpát-medencében, ahol ilyen méltó módon és ilyen sokan egyszerre ünnepelnék augusztus 20-át. Külön megköszönte annak a sok ezer embernek az áldozatos munkáját, akik hónapok óta készültek a virágkarneváli programsorozatra, amely Debrecen legfontosabb és legnagyobb ünnepe.

CKI_0827

Ezt követően Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az országnak fejet kell hajtani Debrecen előtt, mert a virágkarnevált olyan ünneppé tette, amely sok embert szólít meg, úgy közben példát mutat a hagyományok ápolásában, az értékek megfogalmazásában.

A nézők augusztus 20-án 10 órától 18 óráig a virágkocsikon található sorszám beküldésével voksolhattak a legszebb virágkocsinak járó fődíjról. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású serlegét idén a “Krones megérkezett Debrecenbeelnevezésű Krones virágkocsija kapta meg a közönségszavazatok alapján. A virágkompozíció szobrásza Abai-Nagy István, a virágdizájnt Lovas Marianna és Sápi Beáta. Statikus Bodó Imre, a kivitelező Gulyás Tamás volt.

CKI_0830

Született egy különdíj is, ahol a Debreceni Virágkarnevál díszvendégei, akik hagyományosan a zsűri feladatát is ellátják a virágkompozíció kreatív és technikailag frappáns megvalósítását díjazta. A Herendi plakettet a “Motiváló emberek – inspiráló kultúra” a Continental virágkocsija kapta. A szobrász: Balogh László, virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus: Bodó Imre, kivitelező: Gulyás Tamás volt.

A zsűri idén a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét, vagyis a legjobb magyar művészeti csoportnak járó díjat  a Debreceni Népi Együttesnek ítélte oda.

A közismert művészekből, közéleti személyiségekből álló grémium a legjobb külföldi művészeti csoportnak is kiosztott egy külön díjat. Az értékes Herendi plakettet a “Párizsi Utcakabaré” francia társulat kapta.

CKI_0842

A díjátadáson részt vett dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója is.

A köszöntők és az ünnepélyes eredményhirdetés után 2000 külföldi és hazai táncos kíséretében a legnagyobb hazai sztárok léptek fel a játéktéren. Közreműködött például Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész-énekes, aki 2009-ben Moszkvában minden idők legmagasabb pontszámával nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt.

Fellépett az AWS, a Ceasefire X, Dánielfy Gergő, Freddie, a Ham Ko Ham, Honeybeast, Horváth Tamás, Kállay-Saunders András, Odett, a Parno Graszt, a Sativus, Süle Zsolt, Szakcsi Lakatos Róbert/Kökény Attila/Szőke Nikoletta és a yesyes.

Az esti látványos program megálmodói Gyöngyösi Szabolcs kreatív rendező, Jóna Szabolcs koreográfus, Dér István produkciós vezető, Dózsa Péter zenei vezető illetve a Debreceni Virágkarnevál munkatársai voltak.

További információ a közönségszavazatok alapján győztes virágkocsiról:

A „Krones megérkezett Debrecenbe” – Krones virágkocsija

CKI_0802

A Krones csoport idén kezdte meg új, debreceni üzemének felépítését. A vállalat Európában – Németországon kívül – először Debrecenben létesít gyártócsarnokot. A cégcsoport a folyamat-, töltés- és csomagolástechnológia területén, ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító üzemeknek tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és teljes gépsorokat; az egyedi gyártógépektől kezdve az információs technológiai megoldásokon és gyártervezésen át a logisztikai rendszerekig. A cég sikeres termékportfóliójához hozzájárul ezen kívül a 90 leányvállalat és értékesítő központ magas színvonalú munkája. 190 ország vevői használják elégedetten a Krones termékeit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a világon minden negyedik palack egy Krones gép segítségével készül. A Krones AG jelenleg több, mint 15.300 embert foglalkoztat világszerte, mely 15.300 különböző karrierutat jelent, ahol mindenki a maga szakértelmével járul hozzá a vállalat sikeréhez. Nemzetközi nagyvállalatként a Krones támogatja a munkavállalói sokszínűséget, a magas szintű szakmai tudás fenntartása és folyamatos bővítése érdekében. Debrecen folyamatos fejlődése egyre inkább európai nagyvárossá emeli a cívisvárost, melyben az idetelepülő új cégek fontos szerepet játszanak. A kompozíció a pezsgő és virágzó nemzetközi együttműködést és a különböző karrierutak sokszínűségét ábrázolja.

Szobrász: Abai-Nagy István, Virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, Statikus: Bodó Imre, Kivitelező: Gulyás Tamás

 

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult, azóta hazai és külföldi néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar nép hagyományos tánc- és zenei kultúrája. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe Díjjal büszkélkedhet, valamint 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült.  Tánckarvezető: Szőke Henrietta, Puskás László | Művészeti vezető: Veres Tamásné Hercz Beáta, Vámosi István | Együttes vezető: Hercz Vilmos. A Debreceni Népi Együttest Barsi Csaba és az Agyagbanda kísérte az idei virágkarneválon.

Motiváló emberek – inspiráló kultúra – a Continental virágkocsija

A Continental nem más, mint több mint 240 000 szenvedélyesen elkötelezett ember, akik napról napra 61 országban váltják valóra ügyfeleink és felhasználóink mobilitáshoz fűződő álmait. Így teremtünk fenntartható értéket. Mindennap a lehető legjobbat adjuk magunkból, hogy ezt megvalósítsuk. A Continentalnál minden alkalmazott négy alapvető vállalati értéket tesz magáévá. Ezek alkotják vállalati kultúránk gyökereit: a bizalom, a győzni akarás, a szabad cselekvés és az egymásért való munka. Meggyőződésünk, hogy csak ilyen értékek által formált környezetben lehet létfontosságú és úttörő jelentőségű szolgáltatásokat, megoldásokat és befektetett munkát létrehozni. Hazánkban is több évtizedes múlttal és több mint 8 000 munkatárssal vagyunk jelen. Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön végzünk gyártó, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet. Technológiai vállalatként emellett mesterséges intelligencia központot létesítettünk Budapesten, legújabb gyárunkat pedig Debrecenben nyitjuk meg, ahol járműelektronikai alkatrészeket állítunk elő. Várunk Téged is Csapatunkba, már most jelentkezz a www.continental-jobs.com oldalon!

Szobrász: Balogh László, virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus: Bodó Imre, kivitelező: Gulyás Tamás.

A zsűri különdíjas külföldi művészeti csoportja:

 

Párizsi utcakabaré – Franciaország

A párizsi kabarék csillogó világát megidéző világhírű nizzai csoport tollas revügörljei és cilinderes akrobatái káprázatos jelmezeikben Debrecen tereit és utcáit garantáltan a francia Riviéra karneváli pezsgésével töltik meg.

www.debreceniviragkarneval.hu

3 thoughts on “Itt a győztes! Ez a virágkocsi tetszett legjobban a 2018-as debreceni virágkarnevál közönségének

  1. Szerintem a Tigris sokal-sokal jobb volt. Csalodot vagyok hogy, nem az én kedvencem nyert. Ettöl eltekintve Gratulálok a győztesnek. Nagyon szép és vidám 20-a volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.