Több mint nyolcmillió forintot gyűjtött a rászoruló családoknak a Magyar Vöröskereszt kampánya

Gazdaság

Mintegy 8,5 millió forintot gyűjtött Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésű jótékonysági kampányán a Magyar Vöröskereszt.

A december 7-ig a Spar Magyarország üzleteiben megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyűlt pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedők, pizsamák, ágyneműk beszerzésére fordítják az összeget.
“A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A hátrányos helyzetű családok többségének nehézséget jelent a mindennapi élelem megvásárlása mellett a pelenka, a mosószer és a különböző higiénés szerek beszerzése. Éppen ezért fontos és hiánypótló az adomány, melynek segítségével majdnem ötezer nehéz helyzetben élőnek tudunk segíteni még karácsony előtt” – idézi Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt alelnökét kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervezet.
Pénteken és szombaton élelmiszergyűjtést is tartottak az ország 112 hipermarketében, melynek során több mint 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze 400 vöröskeresztes önkéntes segítségével. Az ezekből összeállított élelmiszercsomagok 11 ezer családnak jelenthetnek majd valós segítséget. Idén Mosonmagyaróváron segítettek a legtöbben, 1686 kilogramm adománnyal. Az adományokat még az ünnepek előtt eljuttatják a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei a rászoruló családokhoz
A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható.