Buzánszky Kupa a Debreceni Egyetemen

Újból indul a Buzánszky Kupa a Debreceni Egyetemen

Egyetem
Tavaszi mérkőzéssorozat a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupán.

Több mint ezer sportoló kapcsolódik be az országban is egyedülállónak számító Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi mérkőzéssorozatába, amelyen négy ligában 75 csapat méri össze tudását.

A kupa történetében első alkalommal a Nagyerdei Stadion szurkolói klubjában, a Red and White-ban tartotta a sorsolási ceremóniát a versenybizottság és a DEHÖK Sportbizottsága március 20-án. 2017-én tavaszán 75 csapat 4 ligában fog megmérkőzni: a hétfői rendezvényen a Divízió 3, a Divízió 2 és a Superliga résztvevőit is kisorsolták, a negyedik csoporthoz, a női ligához pedig még 1 héten keresztül várják a lánycsapatok jelentkezését a szervezők. A sorsolás előtt a több mint 10 éve zajló egyetemi bajnokság névadójáról, Buzánszky Jenőről emlékeztek meg a szervezők.

– Jenő bácsi idős korában került kapcsolatba a Debreceni Egyetemmel, és mindig nagy szeretettel jött el hozzánk a döntőkre. Nagyon örülök, hogy személyesen is ismerhettem, illetve külön öröm, hogy Buzánszky Jenő már életében a nevét adta az egyetemi labdarúgó bajnoksághoz. Soha nem felejtette el kiemelni, hogy ő volt a Debreceni Egyetem utazó sportnagykövete – fogalmazott köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.

– A Buzánszky-kupa sorsolása mindhárom osztály esetében izgalmas párharcokat vetít előre. Úgy gondolom, hogy az évről évre egyre színvonalasabb bajnokságban a már jól ismert rivális csapatok párharcának köszönhetően izgalmas meccseket láthatunk majd. Érdemes azonban az újoncokra is figyelni, hiszen időről időre meglepetéseket is okozhatnak – mondta a sorsolást követően Csont István, a DEHÖK elnökhelyettese.

Bár a sorsolás lezárult, a szervezők még további egy hétig lehetőséget biztosítanak lánycsapatok jelentkezésére. A ceremónia végeztével a résztvevők FIFA 17 versenyen és Foci-kvízben is tesztelhették tudásukat. A játékok során Campus Fesztivál-napijegyek, Campus Party-belépők, illetve DVSC mérkőzésre szóló belépők is gazdára találtak.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi mérkőzéssorozata március 27-én kezdődik.