Zongoraavató hangverseny az egyetemen

Egyetem

Tanári koncerttel ünnepli március 1-én az új Steinway-zongora érkezését a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara.

Nincs a világnak olyan nagyvárosa, amelynek koncerttermében ne lenne ilyen vagy ehhez hasonló csúcsminőségű hangversenyzongora. New York, Milánó, London, Tokió mellett végre Debrecen neve is felkerült a képzeletbeli listára február 18-án, ekkor érkezett meg ugyanis a hamburgi gyárból a várva-várt hangszer.

– Ezzel a kar több mint 20 éves álma valósult meg, és így – ha csak szimbolikusan is – de Debrecen a nemzetközi zenei vérkeringés részévé vált. Aki ezen a zongorán játszik, új színt hoz majd a város koncertéletébe – fogalmazott Duffek Mihály dékán, aki hozzátette: a zongoraavató hangverseny alkalmat ad arra, hogy köszönthessék mindazokat, akiknek hathatós segítsége nélkül nem kerülhetett volna sor az örömteli eseményre.

A március 1-én, kedden 19.30-kor kezdődő tanári koncerten a Zeneművészeti Kar öt zongora főtárgy oktatójának műsorát hallhatja a város és az egyetem zeneszerető közönsége. A hangversenyen B. Kiss Zsuzsanna, Duffek Mihály, Grünwald Béla, Lakatos Péter és Pless Attila előadásában Bach, Beethoven, Schubert, Chopin és Liszt Ferenc művei csendülnek fel a Liszt teremben.

A hangszert 50 millió forintos célzott állami hangszerbeszerzési támogatással vásárolta a Debreceni Egyetem.