Egy nemzetközi civil szervezet háborúellenes nyilatkozatot küldött 192 országnak az ukrajnai béke helyreállítása érdekében

Világ

A globális társadalom számos része Oroszország katonai inváziójára Ukrajna ellen úgy reagál, hogy elítéli Putyin orosz elnök pusztító támadásról és az Ukrajna megszállásáról szóló döntését.

Elnöksége alatt Putyin katonai erejét arra használta, hogy megtámadja és ellenőrzése alatt tartsa az idegen területeket, köztük Dél-Oszétiát, Ukrajna Krím félszigetét, és jelenleg Ukrajna északi, keleti és déli részeit, amelyek mindegyike kihívást jelent a globális biztonság és stabilitás számára.

28-án a “Mennyei kultúra a Világbéke és a Fény Helyreállítására”(HWPL), egy dél-koreai székhelyű nemzetközi nem kormányzati szervezet (civil), amely kapcsolatban áll az Egyesült Nemzetek (ENSZ) Gazdasági és Szociális Tanácsa (ECOSOC)val és a Szöuli Fővárosi Kormánnyal, nyilatkozatot tett, hogy szorgalmazza a békéért folytatott globális együttműködést.

„Mennyei kultúra a Világbéke és a Fény Helyreállítására (HWPL) nyilatkozata Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatban” címmel követeli, hogy Oroszország vonja vissza az összes hadseregét a saját területére, a nemzetközi közösség védje meg és helyezze el a menekülteket, valamint a globális fiatalok egyesüljenek a háborúellenes mozgalomért és a békéért.

„A szuverén állam elleni katonai agresszió nem jelenthet megoldást semmilyen problémára, és az ilyen háborúk és erőszakos konfliktusok veszélyei az ártatlan állampolgárokat sújtják leginkább, köztük a nőket, a fiatalokat és a gyerekeket. … Oroszországnak vissza kell vonnia erőit hazájába… (és mi) arra kérünk minden nemzetet, hogy a menekülteknek való segítség felajánlásával mutassák ki emberiség iránti szeretetüket.”

A HWPL arra törekszik, hogy egy globális békehálózatot építsen ki a béke érdekében a politika, a vallás, az ifjúság, a nők és a média vezetői és képviselői közötti szolidaritás kiépítésével a világban. A világszerte 580 000 polgár által írt HWPL 2018-ban “békelevelet” küldött ki, amelyben 192 ország államfőit buzdította, hogy követeljék részvételüket a békéért folytatott együttműködésben.

Február 26-án a Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy az Európai Bizottság, Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Kanada és az Egyesült Államok együttműködnek a gazdasági szankció végrehajtása érdekében, hogy Oroszországot kizárják a nemzetközi pénzügyi rendszerből, a kiválasztott Orosz bankok eltávolításával a SWIFT-ből.

Az ukrán erők jelenleg hatékony védekezéssel ellenállnak az orosz hadseregnek, és a háborúellenes tiltakozások és a közösségi médián keresztül Ukrajnát támogató hangok egyre szélesebb körben elterjednek világszerte. (x)