Harry herceg és menyasszonya esküvői ajándékok helyett valami egészen mást szeretne

Világ

Esküvői ajándékok helyett jótékonysági szervezetek támogatását kérte hétfői felhívásában Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle mindazoktól, akik egybekelésük alkalmából valamilyen módon ki akarják fejezni jókívánságaikat.

Az idén 34 éves herceg – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája – és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota – Harry londoni rezidenciája és lakhelye – a hercegi jegyespár nevében kiadott felhívásban közölte: Harry és menyasszonya hét jótékonysági szervezetet választott ki, és azt kéri, hogy az esküvőre meghívott vendégek, vagy bárki, aki kedveskedni kíván, a nekik szánt ajándékok helyett inkább ezeknek a szervezeteknek juttasson pénzadományokat.

A kijelölt jótékonysági intézmények között van a Children’s HIV Association (CHIVA), amely HIV-vírussal fertőzött brit és ír gyerekeken és családjaikon igyekszik segíteni, a Crisis nevű brit segélyszervezet, amely a hajléktalanokat támogatja, vagy a Myna Mahila Foundation, amely az indiai Mumbai nyomornegyedeiben élő nők sorsán próbál javítani.

A Kensington-palota hangsúlyozza, hogy Harrynek és menyasszonyának nincs közvetlen kapcsolata ezekkel a jótékonysági szervezetekkel.

Mindeközben megkezdődtek az előkészületek a legújabb királyi dédunoka érkezésére.
Katalin cambridge-i hercegnő, Harry bátyjának, Vilmos hercegnek – a brit trón majdani várományosának – felesége ebben a hónapban várja harmadik gyermekét. A Kensington-palota hétfői tájékoztatása szerint a hercegnő a londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra a gyermeket, ugyanott, ahol a házaspár első két gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő is született.

Hétfőn fémkorlátokat helyeztek el a kórház előtti útszakaszon, időlegesen megtiltották a parkolást az épület környékén, és kijelöltek egy helyet a szemközti járdán, ahol a világsajtó képviselői várakozhatnak, amint az udvar bejelenti, hogy Katalin megérkezett a kórházba.