Online vásárlás: a fogyasztók gyakran nem kapnak egyértelmű tájékoztatást az árakról és az árengedményekről

Az Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok ma közzétették annak az egész EU-ra kiterjedő vizsgálatnak az eredményét, amelynek során a fogyasztóvédelmi hatóságok 560 e-kereskedelmi honlapot világítottak át.

Megszületett a megállapodás a digitális szerzői jogokról

Az Európai Parlament és a Tanács tárgyalói között megszületett megállapodás célja, hogy a szerzői jogi törvényekben foglalt jogok és kötelességek az interneten is érvényre jussanak. Többek között olyan ismert cégekre lesz hatással az új irányelv, mint a YouTube, a Facebook és a Google News.

Több nagyobb légitársaság is tervezi a harmadik nem bevezetését a jegyfoglalásnál

Több nagy légitársaság is tervezi utasai számára a férfi és a női nem mellett egy harmadik nem bevezetését is a jegyfoglalásnál. A British Airways és az Air New Zealand szerdán jelentette be, hogy a nagyobb amerikai légitársaságokhoz hasonlóan ők is készülnek egy harmadik opció bevezetésére azon utasok számára, akik nem férfiként vagy nőként határozzák meg […]

Pozsonyban és több szlovákiai városban is tüntetéseket tartottak a meggyilkolt Ján Kuciak halálának évfordulóján

Pozsonyban és több más szlovákiai, illetve külföldi városban is tüntetésekkel emlékeztek csütörtökön az egy évvel ezelőtt meggyilkolt oknyomozó újságíróra, Ján Kuciakra és barátnőjére – jelentették szlovák médiaforrások.