Hazai pályán folytatja a rájátszás küzdelmeit a DEAC élvonalbeli floorball csapata

Sport

Szombaton a floorball Salming OB I-es bajnokság az elődöntők második mérkőzésével folytatódnak. A DEAC-Phoenix Fireball párharc újabb felvonása – 1:0-s fővárosi előnnyel – a DESOK Sportcsarnokban következik. Amelyik csapat a második sikert is megszerzi, az jegyet vált a bajnoki fináléba: az egyetemisták aktuális célja, hogy legyen egy mindent eldöntő, harmadik párharc is.

A DEAC játékosai motiváltan várják a mostani fellépést: a héten elegendő minőségű edzésmunkát folytattak a fiúk, így a fizikai kondícióval nem lehet baj. Fontos, hogy a hibák kielemzésére is hangsúlyt fektettek Varga Gergőék: videóztak is a srácok, így itt a lehetőség, hogy élesben is bizonyítsanak a DEAC-os srácok! Ami bizonyos: sérülés miatt nem tud pályára lépni dr. Héjja Gábor és Fábián Donát sem, míg Végh Ádámra sem számíthat Varga Tibor. A többiek viszont játékra jelentkeznek, így mély keret áll a hazaiak rendelkezésére.

A Phoenix az utóbbi évtized meghatározó hazai csapata, számos jó képességű játékos alkotja a keretüket. Az idei bajnokságban sem találtak eddig még legyőzőre, az egész szezon során mindösszesen egyetlen vereséget szenvedtek, az elődöntő első párharct is 12:4-re húzták be. A keret erősségét mutatja, hogy az idei évadra többen is távoztak, mégis sikerült megtartaniuk a hazai dominanciájukat. Teljes kerettel Pafféri András sem számolhat, ugyanakkor biztosra vehető, hogy három sorral fogják felvenni a kesztyűt a tűzmadarak. Az esélyek inkább mellettük szólnak, de ez itt a rájátszás: közhely, de itt tényleg csak a napi forma számít!

A debreceni kapuban fontos támaszt nyújthat ezúttal is Dorogi Kristóf. A DEAC cerberusa így vezette fel a szombati párharcot. „Pontosan tudtuk, hogy milyen játékot várjunk a Phoenixtől, de sajnos csak egy harmadon keresztül tudtunk az ellenfelünkkel lépést tartani. A harmadik harmadban azt gondolom, hogy a három bekapott gól ellenére nagyon jól játszottunk, ezt a játékot kéne játszanunk szombaton 60 percen keresztül.” A Phoenix Fireball csapatától a csapatkapitány, Rési Tamás nyilatkozott. „Összeségében az eredménnyel elégedett vagyok, ellenben a mutatott játékunkal csak részben. A 4 kapott gól nem tűnik soknak, azonban ebből 3 az első harmadban esett, ami már nem hangzik túl jól. A debreceniek játéka nem lepett meg minket, tudtuk, hogy többre képesek, mint amit az alapszakasz meccsein nyújtottak ellenünk. Ezt főként az első harmadban mutatott játékukkal meg is erősítették. Külön szeretném kiemelni a két kapust, akik véleményem szerint az egész mérkőzésen nagyszerű teljesítményt nyújtottak.”

12 éve rendeztek legutóbb bajnoki elődöntőt Debrecenben. Akkor a hazaiak hosszabbításban diadalmaskodtak és egy hasonló forgatókönyvvel most is kiegyeznének a DEAC-osok. A találkozóra szombaton 17:00-kor kerül sor, a DESOK Sportcsarnokban.

Bajnoki elődöntő, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC – Phoenix Fireball
2019. március 9. (szombat), 17:00
Debrecen, DESOK Sportcsarnok (Dóczy utca)