Tiba István: van olyan focista, aki nem keres többet, mint egy pedagógus, vagy egy védőnő

Sport

Pénzügyi összeomlás fenyegeti a Balmazújváros labdarúgó csapatát, miután tavaly kiesett az NBI-ből, az új polgármester pedig nem hajlandó megadni a klub által igényelt támogatást.

Az Indexnek adott interjút Tiba István, a város fideszes parlamenti képviselője és a helyi fociegyesület elnöke. Tiba szerint nem voltak felkészülve arra, hogy a csapat kiesik – bár a fordulók felében kieső helyen álltak, voltak nyolcadikak is. A sorsdöntő utolsó fordulóban pedig óriási pechjük volt.

A csapat korábban 50 milliós támogatást kapott évente a várostól, most azonban 374 milliót kértek, Tiba szerint azért, mert elveszett a többi szponzor. Ez az új, független polgármester már nem fizetné ki.

Arra a kérdésre, hogy miért lakhattak focisták az önkormányzati bérlakásokban, Tiba azt felelte,

önkormányzati bérlakást nem rászorultsági alapon ad az önkormányzat. Ilyen lakást a városban élők érdekében helyben tevékenységet végzők, sportolók (futballista, kézilabdázó), pedagógus, egészségügyi dolgozó, járási hivatalvezető helyettes, belügyi dolgozó, stb. kaphatnak.

Majd hozzátette: a jelenleg bérlakásban lakó futballista nem keres többet, mint egy védőnő; akik pedig korábban ott laktak, azok között volt, aki annyit kapott kézhez, mint egy járási hivatalnok, és volt, aki többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.