Nemzetközi jégkorong tornát rendeznek a hétvégén Debrecenben

Sport

A hét második felében újra nemzetközi hokitorna színhelye lesz a Debreceni Jégcsarnok. Február 15-16-17-én városunkban kerül sor a CARPATHIAN JUNIOR HOCKEY LEAGUE (CJHL) szezonbeli 3. fordulójára, az Eagles divíziójában. A szlovák bázisú ligában szereplő együttesek szezononként négy alkalommal, három korcsoportban küzdenek meg egymással. A „Bears” divíziója az U 19-es csapatokat fogja össze, az „Eagles” az U 15-ös, a „Rookies” divízió pedig az U 13-as együtteseket tömöríti.

A hétvégi torna alkalmával a Sasok kék csoportjának résztvevői látogatnak el Debrecenbe. A Debreceni HK jégkorongozóinak ellenfelei négy országból érkeznek; Lengyelországból két együttes lesz jelen, egy U 15-ös válogatott és a Sanok csapata. Északi szomszédunkat a tőketerebesi hokisok, Romániát a Galati gladiátorai képviselik, míg Ukrajnát Kalush városának fiataljai. A DVTK Jegesmedvék együttese vendégcsapatként vesz részt a debreceni fordulóban, eredményeiket a pontok összesítése során nem veszik figyelembe.

A CJHL Eagles/Blue csoportjának aktuális tabelláját a lengyelországi és a szlovákiai tornákat követően a Poland Select vezeti, a Debreceni HK U 15-ös gárdája a 3. helyet foglalja el a rangsorban, 4 pont hátrányban a Sanok mögött. A mieink a hazai forduló során öt hivatalos mérkőzésen lépnek a jégre, bőven van tehát lehetőségük arra, hogy még előbbre lépjenek.

Az előző évi tornák tapasztalatai alapján sportszerű, izgalmas mérkőzésekre, kiélezett küzdelmekre van kilátás, valamennyi hoki-rajongónak érdemes lesz tehát kilátogatni a Debreceni Jégcsarnokba. A torna versenyszabályzata szerint 2 x 20 perces meccseket vívnak egymással a résztvevő csapatok, a találkozók pénteken és szombaton 9.00, vasárnap pedig 8.00 órakor kezdődnek. A torna házigazdája a Debreceni Hoki Klub, az esemény fő támogatója az NI Hungary Kft.

A torna hivatalos weboldala: www.cjhl.eu