Bejutott a felsőházba a DEAC floorball csapata

Sport

A Dunai Krokodilok csapata ellen zárta alapszakaszbeli szereplését a DEAC floorball csapata. A mérkőzésnek az alapszakasz szempontjából nem sok tétje volt: a mieink a negyedik, míg a vendégek a harmadik helyen zártak a mérkőzés kimenetelétől függetlenül.

A kilátogató nézők így azt kaphatták, amit ilyenkor várni lehet: sokgólos, látványos mérkőzést. A mérkőzés ritmusát jobban kapták el a vendég érdiek, már az első húsz percet követően kényelmes előnybe kerültek. A második etap első percei is a hüllőknek sikerültek jobban, így már tetemes előnyt sikerült kiharcolniuk (2:8). Az egyetemisták azonban sebességet tudtak váltani, főként Varga Gergő remeklésének köszönhetően a szünetre 7:9-re zárkóztak fel. Az utolsó húsz perc debreceni góllal indult, így ismét felcsillant a remény a fordításra. Ám a saját maguk által diktált tempóban elfáradtak a hazaiak, a vendégek pedig újra jelentősebb előnyt harcoltak ki, amelyet már nem herdálták el még egyszer.

Salming OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok 9:15 (2:6, 5:3, 2:6)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 70 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szentkúti Frigyes

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (4+1), Nyisztor Szabolcs (2+1), Okos Csanád (1+1), Fábián Donát (0+2), Szalóki Nándor (1+0), Balogh Richárd (1+0), Lánczi András (0+1)

Az alapszakasz lezárult, a debreceniek 4. helyüknek köszönhetően a felsőházba kerültek. Ez azt jelenti, hogy március-április folyamán a dobogós helyekért vívnak párharcokat a cívisvárosi floorballosok. A rájátszásba tehát a következő csapatok jutottak:

  1. Phoenix Fireball
  2. SZPK-DESEF Komárom
  3. Dunai Krokodilok
  4. Debreceni EAC

Az alapszakaszt 100%-os mérleggel abszolváló Phoenix Fireball-nak joga volt kiválasztani az ellenfelét és választásuk a DEAC-ra esett. Így nem vár könnyű feladat Varga Tibor csapatára: a bajnoki címre is legnagyobb eséllyeé pályázó csapat ellen kell két győzelemig tartó párharcot vívni. Az első találkozó március 2-án Törökbálinton kerül sor, visszavágó március 9-én Debrecenben. Amennyiben szükség lesz harmadik mérkőzésre is, akkor azt március 17-én ismét Törökbálinton vívják a felek.

A rájátszás során csak a győzelmek száma számít, gólarány nem. Amennyiben a rendes játékidő alatt nem jutnak döntésre a felek, akkor 10 perc hosszabbítás következik, amely aranygólig tart. Ha ez sem hoz döntést, akkor 5-5 büntető következik, amely után a győztes egy győzelemmel közelebb kerülhet céljai felé.