Kikapott a krokodiloktól a DEAC floorball-csapata

Sport

Jó hangulatban várta a DEAC csapata idei harmadik fellépést: győzelmi sorozatban volt az egyetemista csapat, ráadásul a rájátszás is biztossá volt az év elején. Azaz az alapszakasz végét már teher nélkül várhatta a debreceni csapat és akár a harmadik helyet is megcélozhatta a fekete-fehér gárda.
Ehhez kulcsfontosságú, hogy a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilok otthonában is sikert arasson a debreceni csapat. A csapat igyekezett ennek megfelelően nekifeszülni a párharcnak, hiszen egy adott felsőházi párosításnál nem lényegtelen, hogy kinél van a pályaelőny.

A találkozó első percei a hazaik dominanciájáról szólt: a harmadik percben Kvasznicska Norbert szerezte meg az összecsapás első gólját. A hüllők lendületben is maradtak, Ressely Krisztián révén megduplázódott az előnyük (2:0). A hazaiak kényelmesebbé is váltak, míg a debreceniek is megérkeztek a mérkőzésbe: egyre több veszélyes kontrát vezetett Varga Tibor csapata, Mégis egy egyéni villanás, azaz Nyisztor Szabolcs gólja kellett ahhoz, hogy szépítsen a DEAC. A játékrész utolsó másodperceiben közel volt az egyenlítéshez a debreceni csapat, ám a Nyisztor-Okos életveszélyes kontra végül nem hozott gólt.

Ami az első húsz perc végén elmaradt, az a második etap elején hamar összejött: Pál Lóránt távoli lövésével ismét egál volt (2:2). Lüktető és izgalmas játék alakult ki, több alkalommal is közel volt a harmadik gólhoz a DEAC. A játékrész derekán Varga Gergő csillogtatta meg tudását, egy szép és látványos távoli találattal (2:3). A megszerzett előnyt viszont sajnos gyorsan elherdálta a debreceni csapat: Alm Zsolt fél percen belül egyenlített – hiába dolgozott sokat a vezetésért az egyetemista csapat, fél percig sem vezettek a fekete-fehérek. Kvasznicska Norbert szerencsés góljával ismét a hazaiaknál volt az előny (4:3), ráadásul érthetetlen módon a találkozó első kiállítását is a DEAC-nak kellett kivédekeznie. A feladatot sikerült végrehajtani, hajtottak is a srácok becsülettel az egyenlítésért, mégis a lélektanilag is fontos utolsó másodpercekben Ressely Krisztán ismét a krokodiloknak szerzett gólt (5:3).

A záró húsz percre elvesztette egyik kulcsjátékosát a DEAC: Varga Gergő nem tudta vállalni a folytatást, változtatni kellett a sorok összeállításában is. A hazaiak továbbra is koncentráltak maradtak, és 20 másodperc elteltével már háromra növelték előnyüket. Sajnos a hüllők lendülete megmaradt: Hollósoi Richárd és Csík Dániel is eredményes volt, szinte a semmiből lett ötgólos a szakadék (8:3). A debreceniek változtattak is: a kapuba Dorogi Kristóf érkezett és Nyisztor Szabolcs újabb góljával ismét felcsillant a remény a felzárkózásra (8:4). A debreceniek időt is kértek, 19-re is lapot húzott Varga Tibor. Adódtak is lehetőségek az érdiek kapuja előtt, de gólt emberelőnyből a hazaiak szereztek (bár az is érdekes, hogy miért is állt ki Pál Lóránt…, 9:4). Gyors gólváltás következett: Okos Csanád szépített, majd a krokodilok debreceni nevelése, Pazsák Csaba villant (10:5). A mérkőzés legérthetetlenebb bírói ítélete is megszületett: Nyisztor Szabolcsot küldték ki a sípmesterek. Az már egy másik kérdés, hogy a debreceniek egyik legjobbját számtalanszor állították meg hasonló körülmények között a hazai védők bármilyen ítélet nélkül, míg a DEAC támadóját egyből kiküldték a sporik. A hazaiak időt is kértek, igyekeztek a végső ütést bevinni emberelőnyből: a figura ment, Hoffman Tamás révén megszületett a 11. hazai találat. A végeredményt végül emberelőnyben Pál Lóránt alakította ki (11:6).

Maradt bőven hiányérzete a DEAC-nak a hétvégi párharcot követően. Bár az eredmény nem tükrözi, de játékban közel sem volt ekkora differencia a felek között. Nyomás alatt mégis jobban teljesítettek a hazaiak: a lélektanilag is fontos pillanatokban több jó döntést hoztak. A DEAC játékosai becsülettel harcoltak, de egy-egy rossz döntés gyorsan megbosszulta magát. Sajnos említést érdemelnek a játékvezetők is, akik a legkevésbé vették fel a mérkőzés fordulatszámát, számos döntésükkel akaratlanul is hátrányosabb helyzetbe hozva az egyetemista csapatot.

Tapasztalat tehát van bőven: az élcsapatok ellen ennyi hiba nem fér bele, mert azt könyörtleneül kihasználja az ellenfél. Fontos, hogy még higgadtabbak legyenek a DEAC játékosok, hiszen a játék képe nem indokolta az ötgólos különbséget. A végén érdemes pozitívumokat is kiemelni: a kapusok jól teljesítettek, mellettük Radványi Balázs, Okos Csanád, Nyisztor Szabolcs és Pá Lóránt is felfelé lógott ki a csapatból. Reméljük, hogy a következő mérkőzésekre a többiek is fel tudnak melléjük zárkózni.

Salming OB I, 7. forduló (elhalasztott mérkőzés)
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC 11:6 (2:1, 3:2, 6:3)
Érd, Batthyányi Sportiskola, 40 néző
Vezette: Ágoston Zsolt, Görög Tamás
DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+1), Okos Csanád (1+2), Pál Lóránt (2+0), Varga Gergő (1+0), Radványi Balázs (0+1)