Kétszázadik NBI-es meccsén ült szombaton a Loki kispadján Herczeg András

Sport

A Honvéd elleni 2-0-ás győzelemmel ünnepelt a mester. Míg Ferenczi János és Takács Tamás századik bajnokiján jubilált a Honvéd elleni mérkőzésen, Herczeg András számára szintén centenáriumi találkozó volt a 2-0-ra megnyert rangadó. A szakember szombaton 200. alkalommal irányította a Lokit vezetőedzőként az NB I-ben, amihez szívből gratulálunk!

Herczeg András először 1997 tavaszán lett a DVSC vezetőedzője. Tíz évvel később vette át újra a felnőtt csapatot, és irányításával sikert sikerre halmozott a gárda. Vezetésével a Loki két bajnoki címet, egy ezüstérmet, két Magyar Kupát, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert, emellett bejutott a Bajnokok Ligája, egy évvel később pedig az Európa-liga csoportkörébe.

Három év után döntött úgy, hogy egy időre visszavonul, és a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetőjeként dolgozott. A 2016/2017-es szezonban három mérkőzésen ült a kispadon: ősszel a Gyirmót elleni, hazai NB I-es találkozón 4-0-ra nyertünk, majd Mezőkövesden – egy kiállítás miatt a 60. perctől emberhátrányban futballozva – 1-0-s győzelmet arattunk. Ezen kívül az utolsó fordulóban, a létfontosságú Diósgyőr elleni bajnokin – Leonel Pontes távozása után – is ő irányította a gárdát, azon a találkozón 3-1-es sikert értünk el. A következő idényt már az ő vezetésével kezdte el a felnőtt csapat.

Herczeg András egyébként a DVSC edzőinek örökrangsorában az élen áll mérkőzés- és pontszám tekintetében egyaránt.

dvsc.hu