Thomas Doll magabiztosan nyilatkozott a DVSC – FTC meccs előtt

Sport

A szombaton 19.30 órakor rendezendő DVSC-Ferencváros bajnoki rangadó előtt a zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll nyilatkozott a Fradi.hu-nak.

– Szeretném, hogy a csapat jobb idegenbeli teljesítménnyel rukkoljon elő, mint a legutóbbi találkozókon, de tudjuk, min kell változtatni egy erős Debrecen ellen – fogalmazott a német szakember.

– Nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk, fontos, hogy koncentráltan és megfelelő mentalitással vágjunk neki a találkozónak. A Ferencváros ellen minden csapat hazai pályán még többet hoz ki magából, csakhogy bizonyítson, ezért alaposan fel kell készülnünk. Az én időmben a Berlinnél ugyanez volt a helyzet, mindig nagyon motiváltak voltak az ellenfelek. Futballistaként megtanultam, miként kell ezt kezelni, most csapatként kell megmutatnunk, hogy ugyanolyan intenzitással tudunk játszani Debrecenben, mint otthon is.

Örökmérleg

A két csapat eddig 88 élvonalbeli bajnokit játszott egymással  Az FTC 40, a DVSC 25 mérkőzést nyert meg, 23 alkalommal ikszeltek egymással.

 A DVSC pályaválasztása mellett 22–12–11 a mérleg a debreceniek javára. A Loki 1994 és 2014 között került nagy fölénybe: 20 év alatt 21 debreceni mérkőzésből 15-ször a házigazda nyert meg! 2003 és 2011 között egymás után hétszer páholta el a Loki a Fradit, a legnagyobb különbségű hazai siker egy 6–1 (1999) és egy 5–0 (2003). A Fradi számára a legemlékezetesebb alighanem a 2001-es 0–2, amely bajnoki címet ért a IX. kerületieknek.

2016-ban a Ferencváros ugyancsak a Nagyerdőben szerezte meg legutóbbi, 29. magyar bajnoki címét – egy 2–1-es vereséggel – írja a Nemzeti Sport.