Roberto Baggio jön a Debreceni Futballegyetemre

Sport
Minden idők egyik legnépszerűbb olasz labdarúgójától, Roberto Baggiótól és csapatától tanulhatják meg a FuNino módszert a magyar edzők. Az 56-szoros válogatott március 13-14. között tart továbbképzést a Debreceni Egyetem egyedülálló programján.

Az „edzők edzője”, Horst Wein által kidolgozott Roby Baggio-Horst Wein FuNino edzésmódszer hazai megismertetésével folytatódik a Debreceni Futballegyetem. A programot már a világ 31 országában alkalmazzák, 15 ezer edzőt képeztek eddig a spanyol FC Barcelonától a kolumbiai Sante Féig. A FuNino a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos oktatókönyve, egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére, a tavaly februárban elhunyt Horst Wein hitvallását alapul véve, miszerint: „A jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.”

A két éves program a korosztályos képzéshez igazodva 5 modulból áll. Egy komplex utánpótlás-oktatási anyagot tartalmaz: életkornak, pályanagyságnak és korosztályos létszámnak megfelelően, az alapoktól egészen a felnőtt csapatig. A módszer különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja, az agy kinetikájának (BrainKinetic) működését a szakmai stáb idegtudományi és agykutatóspecialistája elemzi.

A Debreceni Futballegyetem keretében március 13-án és 14-én a program első két modulját, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. Megismerhetik a FuNino képzési modellt, a BrainKinetic alapjait, az oktató és korrekciós játékokat, a kollektív játék alapjait, a vizuális stratégiákat és a munkamemóriát is.

Az oktatói stáb tagja és egyben a program elnöke a Juventus, a Milan és az Internazionale egykori játékosa, az Aranylabdás támadó Roby Baggio, aki szintén részt vesz a Debreceni Futballegyetem márciusi kurzusán. A magyarországi FuNino-képzés az MLSZ licencmegújító, kreditpontszerző továbbképzése.

A Debreceni Egyetem 2015 őszén indított, egyedülálló programjának célja a hazai utánpótlás-labdarúgás bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe, együttműködés a külföldi felsőoktatási intézmények sportirányú projektjeivel, valamint a nemzetközi tapasztalatok bevonása a hazai szakmai gondolkodásba. Az elmúlt években Európa futballnemzeteinek legjobb utánpótlás-képzési szakemberei oktattak már a továbbképzésen. „Az edzők edzője”, Horst Wein mellett előadást és gyakorlati bemutatót tartott többek között az olasz utánpótlás-igazgató Maurizio Viscidi, valamint az AC Milan, Ajax FC és a Real Madrid Akadémia trénerei.

unideb.hu

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft