Az Újpestet fogadja a Loki, dobogós helyért folyik a küzdelem

Sport

A dobogó harmadik fokáért szintén harcban álló Újpest látogat szombat délután Debrecenbe az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Fontos találkozó előtt áll a csapat, hisz az ellenfél 29 pontot szerzett eddig a bajnokságban, tehát egy esetleges győzelemmel beérné a Lokit a tabellán. A tavaszi szezon első meccsén a fővárosiak a Haladást fogadták a Szusza Ferenc Stadionban, ahol Novothny 51. percben szerzett találatával otthon tartották a három pontot. A legutóbbi fordulóban szintén hazai környezetben léptek pályára, ám a Mezőkövesddel már nem bírtak. Igaz kétszer is vezetett az Újpest, Koszta Márk nyolc perc alatt szerzett duplájával azonban mégis inkább a borsodiak örülhettek a lefújás után.

Az Újpest a Magyar Kupában már játszott tétmeccset a héten, ugyanis kedden rendezték a Paks elleni összecsapásuk visszavágóját. Az első találkozó után 2-0-s előnyből várhatták párharc második felvonását a lila-fehérek, akik ezúttal is jobbnak bizonyultak és szintén 2-0-ra győztek, így 4-0-s összesítéssel jutottak be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Statisztika, előzmények a dvsc.hu-n.