A bajnokhoz látogat a DEAC

Sport

A Paks elleni hazai siker után a bajnoki címvédő Alba Fehérvár ellen lép pályára szerdán a DEAC kosárlabdacsapata. Ez lesz a debreceni együttes történetének első idegenbeli A-csoportos meccse.
A DEAC nagy meglepetésre 18 ponttal nyert a jóval esélyesebb Atomerőmű SE ellen szombaton, megszerezve ezzel első győzelmét a bajnokságban. Armwoodot beválasztották a forduló álomcsapatába, és az amerikai center kapta a legértékesebb játékosnak járó MVP címet is. Lilov, Molnár és Jones is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Paks elleni találkozón.

A címvédő fehérváriak legutóbbi bajnoki meccsükön majdnem 30 pontos vereséget szenvedtek a Falco otthonában, Szombathelyen. Ennek ellenére a szerdai meccs esélyesei a vendéglátók, bár a DEAC ellen, sérülés miatt, több játékosára nem számíthat Braniszlav Dzunics vezetőedző.

A várhatóan ismét alacsony szerkezetben szereplő debrecenieknek akkor lehet esélye egy jó eredmény, esetleg egy bravúr elérésére, ha a múlt héten mutatott nagyszerű dobóforma mellé precíz csapatvédekezés társul. A lepattanózás ismét kulcskérdés lesz, ahogy várhatóan az is, hogy az Armwood-Lilov-Jones hármashoz hányan tudnak felnőni játékban. A szerdán 18 óra 30 perckor kezdődő találkozón Berényi Sándor továbbra sem számíthat Farkas Attilára és Bognár Kristófra.

unideb.hu