Befejeződött az Eötvös Kupa

Sport

Véget ért Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléje 2017. augusztus 27-én, vasárnap. Az Eötvös Kupa keretein belül pénteken Balmazújvároson, Derecskén és Kabán egy-egy lány, Nagyváradon egy fiú, míg Debrecenben öt lány és három fiúcsoport mérkőzéseire került sor.
Szombaton játszották le a csoportelsők és a csoportmásodikok között a keresztjátékokat, melynek során a lányok 32 csapatos mezőnyében a legjobb nyolc közé az MTK, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és az Eötvös DSE „A” csapatai, valamint romániai LPS Bihorul Oradea és az ACS Viitorul Bors, illetve a lengyel MUKS Dargfil Tomaszów Mazowiecki, a finn Korpilahden Pyrintö, és a felvidéki SK Elba Presov kerültek. Az újabb kieséses párharcok után a legjobb négy közé egyedül az Eötvös DSE jutott hazai csapatként, a nagyváradi, a lengyel és a szlovákiai együttes társaságában. Végül a döntőt az Nagyváradi Sportiskola és az Eötvös DSE játszották, hatalmas szurkolás közepette. Az első szettben a váradiak nyertek néhány ponttal, de a debreceniek hasonló arányú győzelemmel egyenlítettek. A döntő játszmában a térfélcserénél még 8:6-ra a hajdúságiak vezettek, végül a legnagyobb méretű kupa Romániába került.

A fiúknál 16 együttes nevezett. A tavalyihoz viszonyítva elég erős volt a mezőny, a kínai Hszian, a romániai Blaj, a fehérorosz Malorita például csak az alsóházban folytathatta a küzdelmet. A legjobb nyolc közé a romániai LPS Bihorul Oradea, a magyar serdülő válogatott, a Tóth Árpád Gimnázium, a Budapesti Kossuth Gimnázium, valamint a DEAC „A” és „B” csapata, illetve a Pénzügyőr SE ifjúsági és serdülő csapata jutottak. A keresztjátékok megnyerése után a négy között az érmekért a magyar serdülő válogatott, a Tóth Árpád Gimnázium, DEAC „B” csapata, illetve a Pénzügyőr SE ifjúsági csapata játszhattak tovább. A döntőbe jutásért vívott találkozókon a helyi együttesek alulmaradtak. A döntőben élvezetes összecsapáson a PSE játékosai kerekedtek felül.

A verseny köré idén is kísérő programokat szerveztek. Szombaton a csapatok felvonulása igen hangulatosra sikerült. Ezután az edzők, sportvezető részére a Belvárosi Művelődési Ház Pódium termében Eddie Masauvakalo, a Vanuatu Röplabda Szövetség elnöke tartott előadást a vanuatui strandröplabdázás fejlődéséről.

A fiúk döntője után a friss bajnok PSE megmérkőzött a magyar férfi szenior válogatottal, melyben pályára léptek: Király Zsolt, 76-szoros magyar felnőtt válogatott, kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes, Schildkraut Krisztián, 96-szoros magyar felnőtt válogatott, hétszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, 1996-ban az év játékosának választották, háromszoros magyar bajnok strandröplabdában, Botyánszki János, 96-szoros magyar felnőtt válogatott, egyszeres magyar bajnok, Tóth Gábor, Kovács Attila, Gazsi Péter, Kun László és Soós István. Az egy szettes gálamérkőzésen a nézők igazi látványröplabdázást láttak, melyen fortélyos játékkal a magyar szenior válogatott kerekedett felül.

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI diákjainak rövid műsora után következett a díjátadás, amelynek részt vett Barcsa Lajos alpolgármester, Kiss Sándor önkormányzati képviselő, Szabados István, a Magyar Röplabda Szövetség utánpótlás bizottságának elnöke, a nemrég még pályán lévő 96-szoros válogatott Schildkraut Krisztián és a 75-szoros válogatott Vojth Ildikó.
Fotók: Miskolczi János

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft