Nem érdekelte a verseny a magyar futónőt, inkább elesett társán próbált segíteni

Sport

Fair play-díjas magyar jelenet játszódott az U20-as Eb-n. 

A grossettoi versenyen 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna, a szám esélyese az első helyen esett hatalmasat, honfitársa Pavuk Tíra pedig nem foglalkozva a versennyel megállt, és igyekezett segíteni.

„Bevallom, én nem láttam Lili esését. Természetesen próbáltam biztatni, hogy jöjjön tovább, de nagyon nagyot esett, nem tudta folytatni. Mikor kérdeztem, hogy van, azt mondta, szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van. Szerencsére hívtak a kórházból az előbb, így tudom, hogy nem tört el semmije. Fantasztikus érzés volt amit a közönségtől kaptam, először azt hittem, más versenyszám miatt tapsolnak. A célom az volt, hogy döntőbe kerüljek, ez egyéni csúccsal sikerült, így elégedett vagyok.”

– mondta az nso.hu-nak Pavuk Tíra, aki percekig nem foglalkozott a versennyel, majd visszatért, és végül tizenkettedikként fejezte be.

Tóth Lili Anna állapotáról Lengyák György szakmai csapatvezető közölt információkat a lapnak.

„Az esés következtében beütötte a fejét, csípőjét, így kórházba szállították. Szerencsére törést nem állapítottak meg, viszont a lehetséges agyrázkódás miatt bent tartották. Ha minden rendben van, akkor a hajnali órákban kiengedik. Szeretném megemlíteni, hogy mennyire büszke vagyok Tírára, a szállásra visszaérve az étteremben is óriási ováció fogadta, nem véletlenül.”