Eb-bronzzal hangolt Risztov Éva az olimpia előtt

Sport

Risztov Éva és Papp Márk újabb bravúrt ért el: bronzérmet nyertek a magyar nyíltvízi úszó csapat tagjaként a felnőtt Európa-bajnokságon.

Fotó: MTIA Debreceni Egyetem két hosszútávúszó klasszisa Székely Dániellel alkotta a hollandiai felnőtt nyílt vízi Európa-bajnokság öt kilométeres versenyszámában indult magyar csapatot. A trió a harmadik legjobb időt úszta Hoornban, ezzel első ízben nyert érmet Magyarországnak.

Az hamar kiderült, hogy a mieinken kívül az olaszoknak, a németeknek és a briteknek lehet esélyük a dobogóra. Az olaszok rutinos hármasa végül nagy fölénnyel, 37.7 másodperces előnnyel lett első. A magyar és a német csapat között már jóval kisebb volt a különbség: 5.6 másodperc. Az igazi bravúr a britek legyőzése több mint 20 másodperccel, hiszen abban a trióban indult az öt kilométer női bajnoka, Danielle Huskisson és a férfiaknál bronzérmes Caleb Hughes.

Fotó:MTI- A britek megelőzése a legnagyobb fegyvertény. Minden dicséretet megérdemel a csapat, mindent megcsináltak, amit terveztünk. Külön köszönet Risztov Évának, aki negyedik éve minden alkalommal vállalja a részvételt, és ma végre elnyerte méltó jutalmát az éremmel. Ilyenkor a fiúknak kell igazodniuk sebességben, azaz a saját megszokott tempójuknál picit lassabban haladnak. A hideg víz külön kihívást jelentett számukra, ám ezen is túltették magukat, így sikerült elérni ezt az eredményt – értékelt Gellért Gábor szövetségi kapitány.

A Debreceni Egyetem két hallgatója, Risztov Éva és Papp Márk a Hollandiában elért siker után már teljes erőbedobással a riói olimpiára koncentrál.

– Egy hónap van még hátra, pontosan 31 nap a döntőig! Már tudom, mivel jár a győzelem és már azt is tudom, a csúcsig vezető út nem könnyű. Mindent megteszek és minden nap úgy kelek fel, hogy 31 nap múlva készen álljak! – írja közösségi oldalán Risztov Éva.

unideb.hu