Már San Marinóban edzett a Loki az Európa Liga-selejtezőre

Sport
Másfél órás repülőút, rövid buszozás, este pedig gyakorlás a csütörtöki meccs helyszínén.

Szerdán repülővel elutazott a csütörtök esti (20.30) labdarúgó Európa Liga mérkőzésre, a San Marino-i SP La Fiorita elleni összecsapásra a DVSC-TEVA.

Másfélórás repülőút után a DVSC-TEVA gépe leszállt Riminiben, a Federico Fellini nemzetközi repülőtéren. Innen bő félórás buszútra volt a Loki szálláshelye, a négycsillagos Grand Hotel Primavera, amely San Marino egyik kisvárosában, Borgo Maggioréban található, és éppen piros-fehér színekben pompázik.

A csapat fél kettőkor megebédelt, majd pihent egy kicsit. A társaság 18.20-kor indult az edzésre, amelyet 19 órai kezdettel tartott meg Kondás Elemér és stábja a mérkőzésnek is helyet adó San Marinó-i Olimpiai Stadionban.

A hazaiak 2012 óta eddigi négy nemzetközi párharcukból mindig vesztesként kerültek ki, mind a nyolc találkozójukat elvesztették, gólkülönbségük pedig 1-28.

A La Fiorita mostani keretét hazai és olasz játékosok alkotják. A csapatban két nagy név is szerepel. Egyikük a 40 esztendős Andy Selva, aki 73 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a San Marinó-i válogatottban. Szintén nagy névnek számít a 42 éves, egykori olasz válogatott Damiano Tommasi, aki korábban bajnoki címet szerzett az AS Romával, emellett pedig 25-ször ölthette magára az olasz válogatott szerelését. A veterán támadó egyébként korábban már visszavonult, azonban reaktiválta magát, és idén még pályára lép a La Fioritában.