A Loki ellenfelei közt olasz válogatott focista is lesz

Sport

Kondás Elemér arra számít, hogy a San Marino-i csapat a biztonságos védekezésre koncentrál a csütörtöki hazai meccsen is.

Megkezdi szereplését a nemzetközi porondon a DVSC-TEVA labdarúgócsapata. A debreceniek csütörtökön 20.30 órától Serravallében, a San Marinó-i kupagyőztes SP La Fiorita otthonában lépnek pályára az Európa-liga első selejtezőfordulójának idegenbeli összecsapásán. Visszavágó jövő csütörtökön 18 órától a Nagyerdei Stadionban.

Ellenfelünk keretében főleg olasz és San Marinó-i játékosok találhatók. Damiano Tommasi személyében egy korábbi olasz válogatott labdarúgó is erősíti a csapatot. Ugyan már 42 éves, de bizonyára sokat tud még segíteni csapatának – fogalmazott Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. – Próbálják játszani a futballt, az olasz csapatokra jellemző taktikát alkalmaznak, vagyis szervetten védekeznek, és abból próbálnak kontrákat indítani, ezért mindig résen kell lennünk. Döntő lesz, hogy labdaszerzés után milyen gyorsan tudunk a kapujuk elé érni. Ebből a párharcból mindenképpen szeretnénk továbbjutni, addig nem foglalkozunk a következő ellenféllel. Bízom abban, hogy kellően frissek leszünk, és jó teljesítményt tudunk nyújtani. Lesznek hiányzók, mert Takács Tamásra sérülés miatt nem számíthatunk, illetve Horváth Zsolt már a csapattal edz, de még nincs bevethető állapotban, így ő sem utazik velünk.

A találkozót az észt Juri Frischer vezeti. A 32 éves bíró most lett tagja a FIFA-keretnek, ez az összecsapás lesz az első felnőtt nemzetközi tétmeccse.