DEAC kosárlabda: a harmadik kör dönt

Sport

Egyetlen ponttal kapott ki a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata a rájátszás második mérkőzésén a Vasas Akadémiától.

Nem sikerült lezárnia az egyetemi együttesnek a két győzelemig tartó párharcot, miután hazai környezetben egypontos vereséget szenvedtek vasárnap a fővárosiaktól. Hiába dolgozták le hátrányukat Nagy Benedekék és fordították meg a találkozót, a szerencse ezúttal sem állt mellettük a végjátékban.

Nagy Ágoston vezetőedző: már a meccs előtt elmondtam a fiúknak az öltözőben, hogy nem lehet ugyanúgy megnyerni a meccset, mint Budapesten, ezért más dolgok kerültek reflektorfénybe ezen a találkozón. Minkét csapat feljavult hárompontosban, de két ennyire egyenlő fél között döntőnek bizonyult, hogy nem volt annyi szerzett labdánk, mint Pesten, illetve a lepattanó harcot is simán elvesztettük. Rengeteg olyan egyéni hibát követtünk el, amit nem lett volna szabadott, kénytelenek voltunk végig az eredmény után futni. A hajrában többpólusú lett a pontszerzésünk, szinte minden posztról érkezett pont, így képesek voltunk megfordítani a meccset. A szerencse azonban nem állt mellettünk, hiszen a végén az ő dobásuk befelé pattant, míg mi kétszer sem tudtuk kosárral befejezni a támadást. Nincs nagy baj, megmutattuk, hogy nagy hátrányból is tudunk fordítani, megmutattuk, hogy idegenben is tudunk nyerni, nagyon szeretnénk a mindent eldöntő találkozón is győzni. Úgy gondolom, megérdemelnénk.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vasas Akadémia 74-75 (19-29, 22-15, 8-18, 25-13)

Döntetlennel zárt a DEAC a megye I-ben

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a kiesés elől menekülő Hosszúpályi SE gárdája látogatott a DEAC-hoz. A találkozón többnyire a debreceniek domináltak, néhányszor helyzetig is eljutottak, ám a kapu előtt hol határozatlannak, hol balszerencsésnek bizonyultak. A vendégek jellemzően kontrajátékra rendezkedtek be.
A Hosszúpályi szerezte meg a vezetést a 17. percben, mikor egy félpályáról felívelt szabadrúgást Lakatos Norbert csúsztatott Tóth Ferenc kapujába. Kilenc perccel később jött a válasz a DEAC-tól, egy jobboldali beadást Csörgő fejelt vissza az alapvonal baloldaláról, melyre Csák Zsolt érkezett a második hullámban, s lőtt első érintésből a bal alsó sarokba.

DEAC – Hosszúpályi SE 1-1

Döntetlen a megye II-ben is

A megyei labdarúgó másodosztály déli csoportjának 22. játéknapján a bronzéremért küzdő DEAC II a középmezőnyben tanyázó Földes KSE otthonába látogatott.

Már egészen korán, a 6. percben vezetéshez jutott az egyetem alakulata, Bíró Roland talált a hazaiak kapujába. Nem sokat váratott magára az egyenlítő gól, a 17. minutumban Sápy Béla mattolta a fiatal debreceni hálóőrt, Dudás Dávidot. Húsz perccel később már ismét a debrecenieknél volt az előny, Varga Ádám vette be a földesi kaput, az első játékrész lefújását megelőző másodpercekben pedig Köstner Tamás is betalált, beállítva ezzel a megnyugtató 3:1-es félidei eredményt.

A fordulás után bátrabban jöttek előre a hazaiak, melynek eredményeképpen Vincze Attila szerzett gólt, így újra egy gólra zárkózott az FKSE. Örömük nem tarthatott sokáig, a második játékrész derekán Rácsai Lajos is betalált, így már 4-2-re vezetett a DEAC. Mikor már úgy nézett ki, sikerül megőrizni a vezetésüket a debrecenieknek, a 89. percben Vincze Attila volt ismét eredményes. A játékvezető hosszabbítást rendelt el, a földesieknek ekkor adódott még egy lehetőségük a gólszerzésre, amivel élni is tudtak, a 92. percben Dede István góljával döntetlenre mentették az összecsapást.

Földes KSE – DEAC II. 4-4

Gólparádé a DASE meccsén

A megyei másodosztályú bajnokság északi csoportjában a listavezető helyen tündöklő DASE az utolsó előtti Nyírábrányi KSE gárdáját fogadta vasárnap délután. A debreceniek kissé tompán kezdték a mérkőzést, amit az ellenfél góllal büntetett, ám ezt követően sikerült felpörögniük Szváráéknak, szép gólokat lőve nagy különbségű győzelmet arattak. Takács Tamás, Kovács Miklós és Molnár Bálint kétszer, Varga Viktor és Fodor János pedig egyszer volt eredményes. Pöszmet Tibor együttese továbbra is vezeti a másodosztály mezőnyét, előnyük 9 pont a közvetlen rivális Hajdúhadház előtt. A nagyarányú győzelem pedig egyúttal azt is jelenti, hogy a DASE lett Hajdú-Bihar megye első csapata, mely a 2015/16-os idényben átlépte a száz rúgott gólos álomhatárt.

DASE – Nyírábrányi KSE 8-1 (4-1)

Ezüstérmes a Debreceni Egyetem frizbi csapata

Budapesten rendezték nyolc csapat részvételével az ultimate frizbi sportágban kiírt Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot április 15-én, pénteken. A Debreceni Egyetem mellett fővárosi oktatási intézmények csapatai indultak a versenyen, melyet végül a Testnevelési Egyetem nyert meg, a debreceniek a második helyen végeztek.

A Debreceni Egyetemen harmadik féléve felvehető tantárgy a frizbi. Az országos bajnokságon azok a hallgatók vettek részt, akik ez idő alatt ismerkedtek meg a sportággal.