Nagy lesz a tét a hétvégén

Sport

Rangadó vár a DEAC férfi kosárlabda csapatára, a női kosarasok a felsőházba jutásért küzdenek, a férfi kézisek a Kecskemétet fogadják.

A bajnokság éllovasához, a Békési SzSK együtteséhez látogat a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályú férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulójában. A rangadó vasárnap 16 órakor kezdődik. Nagyon fontos mérkőzés ez a DEAC szempontjából, hiszen választ adhat arra a kérdésre, hogy marad-e esélyük az alapszakasz-győzelemre a hajdúságiaknak. Van mit törleszteniük Nagy Ágoston tanítványainak: az őszi összecsapáson a Békés tizenkét pontos győzelmet aratott Debrecenben, megszakítva ezzel a DEAC majd kétéves hazai győzelmi szériáját.

A Békés tizenöt győzelemmel és mindössze két vereséggel vezeti a pontvadászatot, de ami ennél is mérvadóbb, odahaza mind a nyolc találkozójukat megnyerték. Legutóbb a sereghajtó MAFC II-t ütötték ki otthonukban, két hete pedig a stabil középcsapatnak számító Budapesti Honvédot is könnyedén lépték le. Győzelmi szériájuk már hat mérkőzés óta tart, tehát nem lesz könnyű dolguk Takács Dánieléknek.

A mérkőzés nagyon érdekes párharcokat hozhat, hiszen mindkét oldal kiváló játékosok sorát vonultatja fel. A legnagyobb csata talán a pontdobó lista első két helyezettje között alakulhat ki, Patkovic Filip és Koma Dániel összecsapása már az őszi bajnokin is élményszámba ment. Nagy kérdés, mire mennek egymással a hátvédek, a Nagy testvérek és a Krstic-Kertész kettős párharca is csemegének ígérkezik, de az őszi találkozó hőse, Kovács Benedek kikapcsolása is kulcsa lehet a meccsnek, ez elsősorban Kovács Imre és Takács Dániel feladata lesz.

A DEAC női kosárlabda csapata a Kecskeméti Kosárlabda Club ellen játszik az NBI-es bajnokság 20. fordulójában március 6-án, vasárnap 18 órától Debrecenben, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A debreceniek a múlt heti, Szeged elleni győzelemmel nagy lépést tettek a felsőházba jutás felé, de a küzdelem nagyon kiélezett a DEAC és a Szeged között. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt mindkét csapat kilenc győzelemmel és hat vereséggel áll, ráadásul az egymás elleni eredmény sem tud különbséget tenni. Ha az utolsó három mérkőzésén a két együttes ugyanannyi győzelmet arat, akkor a gólkülönbség számíthat a végelszámolásnál, mivel csak egyik alakulat kvalifikálhatja magát a felsőházba. Tizenöt lejátszott találkozó után mindössze két ponttal áll jobban a DEAC, így rendkívül kiélezett végjátékra van kilátás.

A DEAC férfi kézilabda csapata a Fehérgyarmat együttesét fogadja március 4-én, pénteken 18.30-tól a Kecskeméti János Sportcsarnokban.