Két pont hiányzott a döntetlenhez

Sport

Elszenvedte első vereségét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a bajnokságban, két ponttal maradt alul a Hódmezővásárhely otthonában.

A találkozó ötperces csúszással indult, mivel a játékvezetők nem engedték a kezdőbe jelölt Kovács Imrét a parkettára lépni, mondván hogy Filip Patkovic mellett csak egy idegenlégiós szerepelhet a csapatban. Hosszú egyeztetés után kiderült, hogy a hajdúságiak legrutinosabb játékosa mégis magyar állampolgár, így zöld lámpát kapott a mérkőzés.

A sors iróniája, hogy pont a két említett játékos kosarával indult az összecsapás, a vendéglátók azonban szervezett támadásaiknak köszönhetően hamar öt pontos fórra tettek szert. A már megszokott látványos DEAC támadások ezúttal sem maradtak el, így a hazaiak végül csak egy ponttal tudták megnyerni az első negyedet.

A második felvonásban védekezést váltottak Nagy Ágoston tanítványai, ami időszakosan eredményes is volt, könnyű kosarakat szerezve sikerült átvenniük a vezetést. A vásárhelyiek azonban nem adták olcsón a bőrüket, Vas és Rostás vezérletével ismét megfordították a mérkőzést, végül négy pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre.

A félidő után egy ötperces rohamnak köszönhetően a debreceniek már hat egységgel is el tudtak lépni vendéglátóiktól. A DEAC ekkor főleg belső játékára helyezte a hangsúlyt, csak a védekezésben elkövetett hibáiknak tudható be, hogy a negyed végére nem debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

A záró etapot egy pontos hátránnyal kezdhették Gál Balázsék, ám ekkor valami hiba csúszott az addig olajozottan működő támadójátékba, sorra maradtak ki az üres helyzetek. A vásárhelyiek kíméletlenül kihasználták a hibákat, bő másfél perccel a vége előtt nyolcpontos előnyre tettek szert. Innen is talpra tudott azonban állni a DEAC, Patkovic hat másodperccel a vége előtt egyenlített. Vas hárompontosát Kovács blokkolta, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban felváltva estek a kosarak, a debrecenieknél elsősorban a belső emberek húzták a csapat szekerét. Wirth hárompontosával és Kereszty büntetőjével ismét a Kosársuli került két pontos előnybe, ám Kovács Imre újra kiegyenlített. Wirth két büntetőjéből csak egy volt jó, így egy pontos hátrányban támadhatott a győzelemért a DEAC. Nagy Botond hárompontosa épp hogy lecsordult, de még mindig volt harminc másodperc a találkozóból. Wirth triplája a gyűrűt sem találta el, ám a visszaszedett támadólepattanó után Vas Péter könyörtelenül bevágta a mindent eldöntő hárompontost, Kovács utolsó másodpercekben dobott közelije pedig csak a szépítésre volt elég.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 92-90 (26-25; 20-18; 17-19; 17-18; 12-10)

DEAC Kamilla Gyógyfürdő:, Patkovic 31/6, Kovács 16, Gál 5/3, Nagy Be.7, Nagy Bo. 19/12 cserék: Pék 2, Vas 3, Lippai -, Erdei 7/3, Széll

Vásárhelyi Kosársuli: Varga 23, Kereszty 9, Vas P. 19/12, Pavlovic 8, Wirth 10/3 cserék: Vejinovic 5/3, Varga 9/3, Rostás 7/3, Horváth-

Dr. Nagy Ágoston: Kihagyott ziccereink, ötvenszázalékos büntetőzésünk és sorozatos védelmi hibáink ellenére megvolt az esélyünk a győzelemre, ám a hosszabbításban beütött két buta fault megpecsételte a sorsunkat. Megyünk tovább, nem állunk le, szeretnénk kijavítani a botlást a következő két hazai mérkőzésünkön.

unideb.hu