Trágár rigmusok miatt 400 ezret fizethet DVSC

Sport

A Nyíregyháza kapta a legsúlyosabb, 700 ezer forintos büntetést kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától. A testület további négy klubra szabott ki bírságot az NB I 16. fordulójában történtek miatt.

Az MLSZ honlapja szerint a nyíregyháziaknak – visszaesőként – szurkolóik Debrecen elleni, idegenbeli meccsén tanúsított magatartása miatt kell fizetniük. A bizottság indoklása szerint a drukkerek az ellenfél klubját szidták, és rasszista megnyilvánulásaik is voltak.

A házigazda DVSC-t – mint visszaesőt – szintén megbüntette a testület 400 ezer forintra, mivel szurkolói megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak a meccs alatt. A bizottság a Debrecen esetében súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy nem tett intézkedést a rendzavarások megszüntetésére.

Szurkolói bekiabálások miatt az Újpest 400 ezer, a Ferencváros 300 ezer, a Pápa pedig 200 ezer forintos büntetést kapott. Az Újpestnek a Haladás, az FTC-nek a Kecskemét, a Pápának pedig a Videoton elleni hazai meccseken elhangzott megbotránkoztató rigmusok miatt kell fizetnie.

A fordulóban kiállított labdarúgók, Mohamadolu Abdouraman (Nyíregyháza), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Jagodics Márk (Haladás), Zsirai Martin (Haladás) és Enis Bardhi (Újpest) egy-egy meccsre szóló eltiltást kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.